Çikolata dolgulu kurabile tarifi ağızda dağılan mükemmel lezzet!

Çikolata dolgulu kurabiye nasıl yapılır? Evde pratik bir şekilde ağızda dağılan içinden çikolata çıkan kurabiye tarifini sizlerle paylaştık!

Çikolata dolgulu kurabile tarifi ağızda dağılan mükemmel lezzet!

Hazır aldığımız veya pastanelerde içi çikolata dolgulu kurabiye lezzetini evde de yapabileceğinizi biliyor musunuz? Elmaelma.com okurları için hazırladığımız içinden çikolata çıkan ağızda dağılan kurabiye tarifini sizlerle paylaştık! Bu mükemmel lezzete sizde evde deneyerek yapabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz! Şimdiden afiyet olsun...

Malzemeleri; 250 gram tereyağı, 1 yumurta, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 çay bardağı sıvıyağ, yarım çay bardağı nişasta, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 paket vanilya, aldığı kadar un, sürülebilen çikolata gerekli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Oda sıcaklığındaki iyice yumuşamış tereyağın üzerine ,yumurta , sıvıyağ, pudra şekerini alıp krem gibi olana kadar karıştıralım, üzerine nişasta ve un ekleyelim, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim, hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler alalım, limon sıkacağının arkasını sıvıyağlayıp streçfilm geçirelim, yuvarladığımız bezeyi boşluğa koyup parmağımızla içini oyalım, içine 1 çay kaşığı çikolata koyalım ve kapatalım, tepsiye dizip 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim, soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz, ben bitter çikolata ve fıstıkla ya da tercih ettiğiniz başka bir atıştırmalıkla süsleyerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. 

Yorumlar