Çikolata topları nasıl yapılır malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Anlık çikolata krizlerinizde her zaman yanınızda bulundurabileceğin ''çikolata topları'' tarifini sizler için hazırladık.

Çikolata topları nasıl yapılır malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Bugün sizler için anlık çikolata krizlerinizde elinizin altında bulundurabileceğiniz veya kısa sürede pratik bir şekilde yapabileceğiniz ''Küçük çikolata topları'' tarifi hazırladık. Sizde kola bir şekilde sizler için hazırladığımız bu tarifi deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet....

MALZEMELER

350 gram petibör bisküvi 

125 gram tereyağı

90 gram sütlü çikolata

1/2 su bardağı kavrulmuş file badem

4 yemek kaşığı toz şeker

1/2 su bardağı süt

3 tatlı kaşığı kakao

Yapılış aşaması; Çikolata topları hazırlamak için; küçük bir sos tenceresine aldığınız tereyağını kısık ateşte eritin. Yüzeye çıkan süt köpüklerini bir kaşık yardımıyla alıp kullanmamak üzere bir kenara ayırın. Ocaktan aldığınız sıcak tereyağ içine küçük parçalara ayırdığınız çikolata küpleri ve toz şekeri ekleyin. Şeker taneleri eriyene kadar karıştırıp ılınması için bir kenarda bekletin.

Petibör bisküvileri geniş bir karıştırma kabına kırın. Süt, kavrulmuş file badem ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya başlayın. Çikolatalı ve şekerli tereyağ karışımını azar azar ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.

Bisküvi kırıkları, ele yapışmayan çikolatalı bir hamur görünümünü aldığında işlem tamam demektir. Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin. Elde ettiğiniz çikolata toplarını küçük bir kaseye aldığınız rendelenmiş Hindistan cevizine batırıp servis tabağına dizin. Kahve eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar