Çikolatalı cheesecake tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Cheesecake nasıl yapılır? Cheesecake malzemeleri nelerdir? İşte size enfes bir çikolatalı cheesecke tarifi...

Çikolatalı cheesecake tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Bugün siz değerli elmaelma.com okuyucularımız için leziz mi leziz bir cheesecake tatlısı yapmaya karar verdik. Çikolatalı cheesecake tarifimize bayılacaksınız. İşte malzemeler...

MALZEMELER

200 gram yulaflı bisküvi
200 gram kakaolu bisküvi
100 gram tereyağı
Kreması için:200 gram krem peynir
200 gram labne peyniri
2 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı krema
180 gram bitter çikolata
Servisi için:100 gram bitter çikolata
3 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI

Cheesecake tabanını hazırlamak için; kakaolu ve yulaflı bisküvileri elinizle ufalayın ya da mutfak robotunda toz haline getirin. Tereyağını kısık ateşte erittikten sonra bisküvi parçaları ile harmanlayın.

Yağlı bir hamur haline gelen bisküvi karışımını tabanı alüminyum folyo ile kaplanmış kalıba yayın. Hamuru kalıba yayarken peynirli, krema dolgusunu hesaba katıp, kenar kısımlarını yüksek tutmaya özen gösterin.

Çikolata tadı ve rengini kremaya vermek için küçük parçalar halinde doğradığınız bitter çikolatayı krema ilavesiyle kaynayan bir su buharı üzerinde bulunan ayrı bir kapta benmari usulü eritin.

Krema karışımı için; oda sıcaklığında beklettiğiniz krem peynir ve labne peynirini bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ve vanilya ilavesiyle krema halini alana kadar çırpın.

Yumurtaları tek tek katıp, aralarda çırpma işlemini sürdürün. Benmari usulü erittikten sonra oda ısısında beklettiğiniz çikolata karışımı ve unu krema harcına ekleyin. Son kez mikser ile karıştırıp, tüm malzemenin özleşmesini sağlayın.

Krema karışımını, tabanını ince çekilmiş bisküvi ile kapladığınız kek kalıbına aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika, kenar kısımları kıvam alıp orta kısmı hafif akışkan bir halde kalana kadar pişirin. Oda ısısında ılık bir kıvama gelen cheesecake'i, kıvam alması için buzdolabında bekletin.

Servisi için; bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Dolaptan aldığınız soğuk cheesecake üzerine eritilmiş, akışkan çikolatayı yayın.

Kakao eledikten ve arzuya göre traşlanmış sütlü çikolata ile süsledikten sonra dilimler halinde servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar