Çikolatalı çiçek çörek nasıl yapılır malzemeleri nelerdir yumuşacık lezzet!

Çikolatalı çiçek çörek nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Yumuşacık kıvamıyla, nefis kokusuyla bu tarife bayılacaksınız! İşte çikolatalı çiçek çörek tarifi!

Çikolatalı çiçek çörek nasıl yapılır malzemeleri nelerdir yumuşacık lezzet!

Yumuşacık kıvamına ve nefis kokusuna adeta bayılacağınız bir tarifle karşınızdayız. Belki de şu zamana kadar yediğiniz en lezzetli ve en yumuşak lezzet olabilir. Çay saatlerinde misafirlerinize ikram edeceğiniz bu lezzeti bir tadan bir daha vazgeçemeyecek! Peki çikolatalı çiçek çörek nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte malzeme listesi ve hazırlanışı ile çikolatalı çiçek tarifi! 

MALZEMELER: 

1,5 su bardağı ılık süt,1/2 su bardağı ılık su,1 paket kuru maya, 3 yemek kaşığı toz şeker,1,5 çay bardağı sıvı yağ,1 çay kaşığı tuz,1 adet yumurta, 3,5 - 4 su bardağı un
150 gram çikolata kreması

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI: 

3,5 su bardağı unu bir kabın içerisine alın. Ardından ortasını havuz şeklinde açın ve ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı ilave edin. Hafifçe karıştırın. Ardından karışımın içerisine tuz ve sıvı yağı da ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun. Eğer eksik kalırsa 1/2 su bardağı daha un ilave edin.Hamurunuzu oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırın. Mayalanan hamurunuzu 4 adet eşit bezeye ayırın. Bezeleri hafif unlu bir tezgahın üzerinde büyük bir servis tabağı boyutunda açın. Açtığınız bir bezeyi yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine alın. Ardından yüzeyine çikolata kreması sürün. Üzerine bir kat daha koyun ve işlemi tekrar edin.

Yorumlar