Çikolatalı sufle nasıl yapılır

Çikolatalı sufleyi hemen hemen herkesin vazgeçilmez tatlı kategorilerinden biridir. Yapımı oldukça kolay olan çikolatalı sufle tarifini sizler için sıraladık.

Çikolatalı sufle nasıl yapılır

Hemen hemen herkesin kendi damak tadına göre sevdiği tatlı kategorisi vardır. Bugün sizler için yapımı çok kolay bir tatlı tarifi araştırdık bugün sizler için çikolatalı suflenin yapımını sunuyoruz...

Malzemeler: 3 adete yumurta, 80 gram bitter çikolata, 3 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı toz şeker, birbuçuk çay kaşığı tuz.

Yapımı: Tereyağı ve küp şeklinde kesilmiş bitter çikolatayı, kısık ateşte eritin ve eridikten sonra hafif soğuması için 2 dakika kadar bekletin.Sonra yumurtaları kırın ve toz şeker ilave ettikten sonra bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın, çırpılmış yumurta karışımına eritilmiş tereyağı ve bitter çikolatayı ekleyin, elenmiş un, vanilya ve tuzu katın. Tüm malzemeyi bir spatula yardımıyla hızlıca karıştırın.

Porsiyonluk fırın kaplarını öncelikle tereyağı ile yağlayın ve üzerlerine un serpiştirin. Unun fazlasını silkeleyerek alın, sufle karışımını, kapların üzerinde iki parmak kalınlığında pay kalacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında akışkan kıvamını koruması için sufleleri, 8 dakika kadar pişirin. 

Fırında bekletmeden alın. Oda sıcaklığında 1 dakika kadar beklettikten sonra ters çevirerek servis tabağına çıkartın. Pudra şekeri ilavesi ile bekletmeden servis edin. Bu akışkan lezzeti anında tüm sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun...

Yorumlar