Çikolatanın faydaları nelerdir? Çikolata hafızayı güçlendirir mi?

Yapılan bir araştırmanın sonucunda çikolatanın hafızayı güçlendirdiği ortaya çıktı! Araştırmaya göre çikolata, hafızayı ve konsantrasyonu artırıyor!

Çikolatanın faydaları nelerdir? Çikolata hafızayı güçlendirir mi?

Tatlı severlerin vazgeçilmezidir çikolata! Sadece bir lokmasının bile mutluluk hormonu salgıladığı ve gülümsememize yeteceğini biliriz. Peki bu küçük mutluluk sağlayıcının başka faydalarıda olduğunu biliyor muydunuz? Hafızayı güçlendirmek gibi...

South Australia Üniversitesi’nde yapılan araştırmada çikolata tüketiminin beyin fonksiyonları üzerindeki etkisi üzerine çalışıldı. Yapılan testlerde katılımcıların hafızası, konsantrasyonu ve problem çözme yetenekleri üzerine testler gerçekleştirildi. Testlerin sonucunda haftada en az bir kere çikolata tüketenlerin, tüketmeyenlere göre daha iyi performans gösterdiği ortaya çıktı.

Bunun nedeninin çikolatada bulunan antioksidan olarak kabul edilen flavanon maddesinden kaynaklandığı belirtildi. Turinçgiller, çay ve şarapta da bulunanflavanol, bunama, kalp hastalıkları ve kanser riskini düşürmesiyle biliniyor. Ancak uzmanlar bu mucize maddenin sütlü ve beyaz çikolataya göre bitter çikolatada daha fazla olduğu konusunda çikolataseverleri uyarıyor.

Yorumlar