Çil neden çıkar nasıl geçer mayonezi cildinize sürerseniz...

Çil neden çıkar nasıl geçer? Genellikle yaz aylarında ortaya çıkan çillerinizden evde hazırlayacağınız maskelerle kurtulabilirsiniz. İşte tarifi!

Çil neden çıkar nasıl geçer mayonezi cildinize sürerseniz...

Çil neden çıkar nasıl geçer?  Çil birçok insanda görülen bir cilt sorunudur. Kimileri çilin  kendilerine farklı bir hava kattığını düşünürken kimileri de bu sorunu kafalarına takıp çözüm arayışlarına giriyor. Çillerin tedavisinde farklı farklı yöntemler uygulamaktadır. Yüzünde oluşan bu lekeleri problem haline getiren kişiler için çözüm önerileri bitmiyor. Siz de yüzünüzdeki çillerden rahatsız olanlardansanız bu yazımız tam size göre! Evde uygulayacağınız basit ve pratik tariflerle siz de cildinizde oluşan çillerden kurtulabilirsiniz.İşte çillerinizden  kurtulmak için evde uygulayabileceğiniz maske tarifleri! 

PİGMENT ÜRETEN HÜCRELERİN ARTMASINDAN KAYNAKLANIR

Güneşe maruz kalan deride oluşan çiller, düz, küçük ten rengi veya açık kahverengi lekelerdir. Ciller hemen hemen her kişide görülebilmektedir. Ama genellikle açık tenli, renki gözlü, sarı ya da kızıl saçlı kişilerde görülmektedir.  Çiller, melanin adı verilen koyu pigment miktarındaki artış ve melanosit adı verilen pigment üreten hücrelerin toplam sayısındaki artıştan kaynaklanır.

CİLDİ GÜNEŞTEN KORUMAK CİLLERİN AZALMASINI SAĞLAR

Ephelides Yunanca bir kelimedir.Çil için kullanıln tıbbi bir terimdir. Çil, bronz hafif kırmızımsı veya açık kahverengi olan ve tipik olarak güneşli aylarda görülen 1mm-2mm düz noktalar olarak tanımlanmaktadır.Güneşte korunma ve güneş koruyucularının düzenli olarak kullanımı da dahil olmak üzere,çillerin görünümünü hafifletmeye yardımcı olur.

çil

İLKBAHAR VE YAZ DÖNEMLERİNDE ORTAYA ÇIKAR 

İnsan vücudu kendisini güneş ışınlarından koruma konusunda bilinçlidir. Cilt fazla güneş ışığına maruz kalırsa organizma cildi korumak için bir takım faliyetlere geçer. Bu faliyetin sonucunda melanin üretilir. Bunun sonucunda ise çiller meydana gelir. Soğuk havalarda, kişiler cildini korumaya ihtiyaç duymaz.Zaten çiller de güneş ışınlarının daha çok olduğu ilkbahar ve yaz dönemlerinde ortaya çıkar.

çil

CİLDİNİZİ GÜNEŞ IŞIĞINA MARUZ BIRAKMAYIN!

Kişinin çil oluşmaya yatkın bir cildi varsa, yaz aylarında özellikle cildine dikkat etmeli, fazla güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Mutlaka koruyucu güneş kremleri ve şapkalar kullanmalıdır. Mümkünse güneşin tm tepede olduğu öğle saatlerinde, dışarıda olamamaya özen göstermelidir. Çillerin sonradan oluştuğu kişiler bu uyarıları dikkate alarak çil oluşumunun önüne geçebilir. Eğer kalıtsal olarak cil problemi yaşıyorsanız,cildinizde yılın her dönemi çil görülmektedir. 

FARKLI TEDAVİ YÖNTEMLERİ UYGULANIYOR

Çilden kurtulmak için kişiler en çok lazer yöntemini tercih etmektedir.  Lazer dışında kriyoterapi ve hydroquinone gibi tıbbi tedaviler de çil üzerinde etkili olabilmiştir. Kimyasal peeling de tercih edilen yöntemlerden birisidir ama çok etkili olduğu söylenemez.

çil

KEÇİ SÜTÜ VE KARAHİNDİBA CİLT RENGİNİ AÇIYOR

Cilt leke tedavisi tarihte çok eski zamanlara dayanmaktadır. Eski Mısır ve eski Yunan dönemlerinde ciltlerde oluşn lekeler için farklı farklı tedavi yöntemleri uygulanmıştır. Günümüze kadar ulaşan en etkili yöntemlerden birisi keçi sütü, karahindiba, yaban turpu karışımıdır. Bu karışımında cilt rengini açtığı bilinmektedir. Salatalık ve limon da çok uzun yıllardır çil tedavisinde kullanılmaktadır. Bu ikisinin karşımı cilt altına etki ederek koyu pigmenti etkisiz hale getirmektedirEvde yapacağınız birkaç maske tarifiyle de çillerinizden kurtulmak mümkün. İşte o tariflerden bazıları: 

MAYONEZ MASKESİ:

Mayonez yapraklarından hazırlanan bu maskenin özellikle ilkbahar ve yaz aylarında faydası büyüktür.Püreyi cilde sürmeden önce cildin temizlenmesi önemlidir. Bunun için temizleme ürünleri kullanarak cildi derinlemesine temizlemelisiniz. Ardından maydanoz püresini cilde maske olarak uygulayabilirsiniz.

HAVUÇ SUYU KÜRÜ: 

Öncelikle işe havuçları rendeleyerek başlayın. Elde ettiğiniz sudan 2 çorba kaşığı havuç suyu ayırın. Ayrılan havuç suyu içine limon suyu ekleyin. Limon suyu miktarının 20 damla kadar olması gerekiyor. Hazırlanan bu sıvı kürü, erken kalkıyorsanız günde üç kez; geç kalkıyorsanız günde iki kez yüz bölgenize uygulayın. Uygulama için havuç suyunu pamuk yardımıyla cildinize nazikçe sürün ve bu şekilde 20 dakika kadar bekleyin. Ardından cilt durulanarak nemlendirilebilir.

BADEM MASKESİ: 

Yarım su bardağı badem üzerine bir su bardağı kadar kaynamış su ekleyin. 5 dakika sonra süzün ve bademi robottan geçirip un haline getirin. Kıyılmış bademin içinde limonun yarısının suyunu sıkın. Bunun üzerine 1 çorba kaşığı kadar ılık su ilave edin ve iyice karıştırın. Karışımın soğuk uygulanması gerektiğinden maskeyi soğumaya bırakın. Sonrasında cilde sürün ve yarım saat bekledikten sonra cildi yıkayın. Maskeyi haftada iki üç kez uygulayabilirsiniz.

Yorumlar