Cilde bulaşan saç boyası nasıl çıkar? Saç boyası lekesi nasıl çıkarılır?

Her kadının evinde yaptığı bir uygulamadır saç boyamak. Temizlenmesi zor olan saç boyası lekelerinden kurtulmanın pratik yollarını sizler için derledik!

Cilde bulaşan saç boyası nasıl çıkar? Saç boyası lekesi nasıl çıkarılır?

Her kadın mutlaka bir kez kendi saçını kendisi boyamıştır, yapabilen insanlar için çok mantıklı bir durumdur bu, saatlerce kuaför çilesi ve maddi açıdan bakarsak evimizde kendi zaman dilimimizde bu işi halletmek daha mantıklı olacaktır. Ancak şöyle bir sorun var ki saçımızı boyarken çoğunlukla kulaklarımızı, boynumuzu ve alnımızıda boyuyoruz ve saç boyaları çıkması çok zor lekeler. Sizler için saç boyalarını cildinizden çıkarmanın yollarını derledik...

Lava sabunu

Lava sabunu ağır yağ ve boyaları çıkarmak için ressamlar, boyacılar, tesisatçılar tarafından kullanılır. Ağır bir temizlik maddesidir ve yüzünüzden ziyade elleriniz için kullanılması önerilmektedir. Gözlerinize temas ettirmekten kaçının.  
 

Aseton

Tırnaklarımızdan ojeyi söken aseton saç boyası lekelerini de çıkarmakta etkilidir. Ancak cildimizin tırnaklarımızdan daha hassas olduğunu unutmamak lazımdır. Bir pamuğa bolca döktüğümüz asetonla boyalı bölgeleri temizleyebilirsiniz. 

Petrol jeli

Saç boyası lekelerini çıkaran en etkili ürünlerden biri petrol jelidir. Boya uygulamasına başlamadan önce kullanırsanız cildinizi boya lekelerinden kurtarabilirsiniz. Lekeler oluştuktan sonra uygulamak isterseniz de boyalı alana dikkatlice sürüp sonrasında temizleyin. 

Saç spreyi

Saç spreyini boya işlemine başlamadan önce saç çizgisine sıkabilirsiniz. Eğer boya bulaşan yerleri temizlemek istiyorsanız spreyi sıkıp bir pamuk yardımıyla ovalayın ve sonrasında durulayın. 

Diş macunu

Diş macunu hafif aşındırıcı yapısı sayesinde ölü deri hücrelerini giderdiği gibi yüz ve ellerinize bulaşan saç boyalarını temizlemeye de yardımcı olur. Boyanan yerlerinizi bir parça diş macunuyla fırçalayabilirsiniz. 

Yorumlar