Cildi pürüzsüzleştirmek için ne yapmak gerekir mısır unu maskesini mutlaka deneyin

Mısır unu maskesi nedir? Mısır unu maskesi ne işe yarar? Evde yapacağınız bu maskeyle sizde pürüzsüz bir cilde sahip olun!

Cildi pürüzsüzleştirmek için ne yapmak gerekir mısır unu maskesini mutlaka deneyin

 

 Cildi pürüzsüzleştirmek için ne yapmak gerekir? Mısır unu maskesi nedir? Mısır unu maskesi ne işe yarar? Mısır unu maskesi nasıl yapılır? Pürüzsüz bir cilde sahip olmak her kadının isteğidir. Evde yapacağınız bu maskeyle sizde pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Hem masrafsız hem de kolay olan bu maskeyi mutlaka denemelisiniz.

MISIR UNU MASKESİ TARİFİ VE YAPILIŞI

1 tatlı kaşığı yeşil kil, 1 tatlı kaşığı mısır unu, 1 tatlı kaşığı nemlendirici el kremi ve 1 tatlı kaşığı sudan oluşur. Bütün bu malzemeleri boş bir kapta, boza kıvamına gelinceye dek karıştırın. Tüm yüzünüze ve boynunuza ince bir tabaka halinde uygulayın. 20 dakika bekleyin ve ılık su ile dairesel hareketlerle durulayın. Cildinizi durularken sert soyma hareketlerinden kaçınmanız gerekir. Çünkü kil ve mısır unu yapıları itibariyle sert ürünlerdir. Cildinizi tahriş edebilirsiniz. Bir diğer mısır unu maskesi tarifi ise 2 yemek kaşığı mısır unu, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı limon suyundan meydana gelir. Bütün malzemeler bir kapta karıştırılarak cilde uygulanır.20 dakikanın sonunda ılık su ile durulanır. Limon suyu fazlasıyla asit içerdiğinden sivilcelere çok iyi gelir. Cilt yağlanmasını dengeler ve sivilce izlerinin geçmesine yardımcı olur.Yoğurt ise cildin nem dengesini korur ve cilde parlak bir görünüm verir. Bu maskelerin ardından cilt tipinize uygun nemlendiriciyi kullanmanızı öneriyoruz.

Yorumlar