Cildi tuzlu su ile yıkamanın faydaları nelerdir? Tuzlu suyun faydaları nelerdir?

Daha sağlıklı bir cilt için günümüzde çeşitli maskeler olmasına rağmen günde bir defa da olsa cildinizi tuzlu su ile yıkamanızı öneriyoruz!

Cildi tuzlu su ile yıkamanın faydaları nelerdir? Tuzlu suyun faydaları nelerdir?

Sağlıklı ve parlak cilde ulaşmak için cildimizde çeşitli maskeler yapıyoruz ancak bugün sizler için hem yapımı pratik hemde ciltteki etkisi oldukça güçlü olan tuzlu suyu günde bir defa da olsa cildinizi yıkamanızı öneriyoruz. Nedeni çok basit cildinizi temizleten tonik işlevinden tutun cildinizdeki yağlanmayı durdurdurup cilt tipinizi dengelemektedir... İşte Tuzlu suyun cildinizde yaratacağı ilginç etkileri...

CİLDİNİZİ DENGELİYOR

Tuz ve bal, cildi pürüzsüzleştirme etkisine sahip olmanın yanı sıra kesik ve yaraları iyileştirme özelliğiyle de dikkat çeker. Bu ikili ayrıca yağ üretiminin dengelenmesini ve cilt yüzeyinin nemli kalmasını sağlar.

YAĞLI CİLTLERİN BİR NUMARALI TONİK 

Tuz, derin gözenekleri temizleme ve yağ üretimini dengeleme etkisi sayesinde akneye yol açan bakterilerin cildimizde barınmasına engel olur.

ÖLÜ DERİLERİ ARINDIRAN PEELİNG

Tuz, ölü cildi doğal yollardan soymaya yarar. Ayrıca cildi yumuşatan ve nem dengesini sağlayan mineraller açısından da oldukça zengindir.

CİLDİ YENİLİYOR

Tuz, cilt üzerindeki ölü hücreleri temizler, böylece cildin yenilenmesini sağlar. Hazırlayacağınız peeling içerisindeki aloe vera,cildinizi nemlendirip onarırken;lavanta, kan dolaşımını arttırarak hücre yenilenmesini hızlandıracaktır.

RAHATLATICI GİBİ BİR ETKİYE SAHİP

Tuz; cildinizdeki gözeneklere giren kiri ve toksinleri temizler. Tuzun içerdiği mineraller, ciltte koruyucu bariyer oluşturmayı sağlar ve cildin nemini korumasını sağlar. Deniz tuzundaki magnezyum, vücudun su tutmasını ve ödem oluşumunu azaltmaya yardımcı olur.

 

Yorumlar