Çilek reçeli nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? 

Çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek reçeli malzemeleri nelerdir? Çilek reçeli kaynadıkça evinize harika bir koku bırakacak...

Çilek reçeli nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? 

Kokusuyla, tadıyla kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi çilek reçelini evde yapmayı denediniz mi? Cevabınız hayır ise bu tarifimiz tam size göre. Hem sağlıklı hem de doğal çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek reçeli malzemeleri nelerdir? 

MALZEMELER

1 kg. çilek
4 su bardağı toz şeker ( 800gr)
1 çay kaşığı limon tuzu (veya 2 yemek kaşığı limon suyu)

YAPILIŞI

Çilekleri iyice yıkayın ve sap kısımlarını koparın. Çilekleri bir tencereye alın ve şekeri dökün. Tencerenin kapağını kapatıp 8-10 saat veya 1 gece bekletin. Sürenin sonunda suyunu iyice salan çilekleri orta-yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve ara ara dikkatli bir şekilde alttan üste karıştırın. 30 dakika boyunca tıkırdamada kalsın ve siz üzerinde biriken köpüğü bir kevgir yardımıyla sıyırmayı ihmal etmeyin. Ocaktan almadan 2-3 dakika önce limon tuzu veya limon suyunu ekleyip tekrar dikkatlice karıştırın ve ocağı kapatın. Önceden dezenfekte ettiğiniz kavanozlara reçelleri doldurun, soğuyana kadar kapaklarını kapamayın. Soğuduktan sonra kapaklarını kapatıp buzdolabında saklayın.
 
 
 

Yorumlar