Çilek sirkesi tarifi yemeklerde salatalarda kullanabilirsiniz!

Çilekten sirke mi olurmuş canım diyenler için yemeklere ve salatalara olağanüstü lezzet katan tarifi sizlerle paylaştık!

Çilek sirkesi tarifi yemeklerde salatalarda kullanabilirsiniz!

Salata, çorba ve daha bir çok lezzetlerin içerisinde kullanabileceğiniz çilek sirkesini evde kendinizde yapabilirsiniz. Her ne kadar kula oldukça ilginç gelse de çilek sirkesi diğer sirkeler gibi çok kolay bulunmuyor. Bu yüzden elmaelma.com okurları için evde çilek sirkesi yapmanın püf noktalarını bir araya getirdik. İşte yemeklerinizi ve salatalarınıza lezzet katacak olan çilek sirkesinin merak edilen tarifi...

Nasıl yapılır? İlaçsız organik çileklerinizi iyice suyun altında yıkayın. Daha sonra bir çatal yardımı ile çilekler hafif ezilir ve bir kavanoz içerisine eklenir. Fermantasyonu kolaylaştırmak için içerisine bir miktar toz şeker yada bal ilave edilebilir. Çileklerin hizasına kadar su eklenir ve karıştırılır, kavanozun ağzı kapatılmaz ancak üzerine bir tülbent konur. Daha sonra kavanoz serin ve güneş almayan bir yere konur. İki günde bir çilekler karıştırılır ve bu şekilde 15 gün bekletilir. 15 gün sonunda karışım iyice süzülür ve süzgeçten geçirirken çilekler iyice ezilerek suyu tamamen çıkarılır.

Süzülmüş çilekler 10-15 daha aynı kavanozda ve tülbentli bir şekilde bekletilir ve yine süzülür. En son aynı şekilde 10-15 gün bekletildikten sonra  süzülür ve çilek sirkesikullanıma hazır hale gelir. Ne kadar çok bekletilirse o kadar kaliteli bir sirke elde etmek mümkündür.  Hazırlanan sirke cam şişelere konur ve ağzı tıpalanır yada kapağı varsa sıkıca kapatılır.

Yorumlar