Cilt kışılıklığı için doğal maske tarifleri neler erken kırışıklıklara son!

Cildin erken yaşlanmasına karşılı önlem almak için evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz yumurta ve bal maskesini deneyebilirsiniz.

Cilt kışılıklığı için doğal maske tarifleri neler erken kırışıklıklara son!

Zamanın ilerlemesiyle beraber cildin sıkı görünümünmesine yardımcı olan kolajen ve elastin bileşenlerinin üretimini azalmaya başlar. Yapılan araştırmalara göre 20 yaşından itibaren her yıl bu bileşenler %1 azaldığı ortaya çıkmıştır. Her ne kadar doğal yaşlanmanın ve cildin kırışması önlenemese de bu süreci geciktirmenin bir yolu var! Gün içerisinde çok fazla mimik hareketi, alkol, sigara kullanımı, sigara içmek, kahve gibi vücuttaki su oranını azaltan içecekleri sık tüketmek, yeterli miktarda su içmemek, hazır gıdalarla beslenmek erken kırışıklıkların diğer nedenleri arasında sayılabilir. 

Ancak tüm bunlara rağmen kırışıklıkları önlemenin en temel yolu cildi korumaktan geçmektedir. Cildi korumak için ince çizgilerin derinleşmesini engellemek için botoks gibi uygulamaları tercih etmek yerine günlük hayatımızda sıklıkla çeşitli şeylerde kullandığımız malzemelerle düzenli olarak maske yaparak bu kırışıklıkların önüne geçebilirsiniz.

KIŞIKLIKLARI ÖNLEYEN YUMURTA VE BAL MASKESİ

Cildi sıkılaştıran yumurta akı, cilde esneklik veren rezene yağı, kan dolaşımını artırarak yeni cilt hücresi üretimini tetikleyen sandal ağacı yağı ve nemi hapsederek cildi yumuşatan bal içeren bu maskeyi haftada 1 kez yapabilirsiniz.
1 yumurtanın akını 1 yemek kaşığı bal, 4 damla rezene yağı ve 5 damla sandal ağacı yağıyla karıştırın. Önceden yıkayıp kuruttuğunuz yüzünüze masaj yaparak sürün ve 20 dakika bekletin. Maskeyi boyna ve dekolte bölgesine de sürebilirsiniz.

Yorumlar