Cilt tipine uygun ürün nasıl seçilir özellikleri nasıl olmalı nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Cilde yapılan her bakım her zaman olumlu sonuç vermeyebilir. İlk olarak cilt tipinizi tanımalı ve ona göre bakım ürünleri tercih etmeniz gerekiyor.

Cilt tipine uygun ürün nasıl seçilir özellikleri nasıl olmalı nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Cildinizin ilerleyen zamanlarda deformasyona uğramaması için cilt bakımını özenli bir şekilde yapmanı gerekiyor. Ancak her cilt bakım ürünü veya evde yapılan pratik bakımlar cilde iyi gelmeyebilir. Bunun nedeni ise cilt tipleri çeşitliliğinden kaynaklanmaktadır. Cilt bakımının en önemli kısımlarından biri de cilt tipini tanımaktan geçiyor. Cilt tipinizin ne olduğunu biliyorsanız tercih edeceğiniz ürünlerde o doğrultuda olmalıdır. Ancak cilt tipinizin ne olduğunu henüz çözemediyseniz yazımızı okumaya devam edebilirisiniz.

NORMAL CİLT TİPLERİ

Genellikle normal cilt tipine sahip olanların cildi şeffaftır ve gözenekleri kapalıdır. Dışarıda hayranlıkla baktığımız 'aaa ne güzel cildinde hiç gözenek yok' diyerek imrendiğimiz cilt tipidir. 

Nasıl ürünler tercih edilmeli? Sütlü temizleyiciler ve ürünün içerisinde alkol oranı normal düzeyde olan ürünleri tercih etmeniz gerekyor. Cildinizin ihtiyacı olan nemi sağlamak için su bazlı hafif nemlendiriciler kullanabilirsiniz.

KARMA CİLT TİPLERİ

Herkesin bildiği gibi 'T' bölgesi yağlanmaları dediğimiz burun alın ve çene bölgesinin gün içerisinde parlamaları olanların cilt tipine denilmektedir. T bölgesinde siyah noktalar, yağ bezeleri olabilir. 

Nasıl ürün tercih edilmeli? Cildinizin durumuna göre nemlendiriciler, düşük alkol oranlı ve süt tipi temizleyiciler kullanabilirsiniz. 

KURU CİLT TİPLERİ

Cildin üst tabakası incedir. Kuru cilt tipleri genellikle gözenekler küçük ve kapalıdır. Cildin yağ salgılanma durumu normalin altında olduğu için cilt mat görünür. Ne yazık ki kuru ciltlerin ortak sorunu olan cilt gergin olsa bile çabuk kırışmaktadır. 

Nasıl ürün tercih edilmeli? Genellikle alkolsüz ürünler tercih edilmesi gerekmekterdir. Kullanılan nemlendiricilerin içerisinde yap oranının yüksek olmasına dikkat edilmelidir. gece ve gündüz göz çevresi besleyici ve bakım kremi kullanılabilir. 

YAĞLI CİLT TİPLERİ

Genellikle dış görünümden hemen anlayabileceğiniz gibi gün içerisbde cilt çabuk parlama yapar ve yağlı görünür. Sorunlu cilt tipleri, açık gözenekler ve sivilceli olabilir. 

Nasıl ürün tercih edilmeli? Ciltte sıklıkla şikayet edilen sivilce ve siyah nokta problemlerinin önüne geçebilmek için günlük rutin temizlik pragramı düzenli olarak uygulanması gerekmektedir. Alkol içerikli tonikler, jel yapıda temizleyiciler ve su bazlı nemlendiricilerin kullanılmasına özen gösterilmelidir. 

Yorumlar