Ciltte koyulaşma neden olur cilt rengini açmak için yapılması gerekenler nelerdir?

Zaman zaman aynaya baktığınızda cilt renginizde değişimlerin olduğunu görüyorsunuz. Panik yapmak yerine cilt lekelerinizin nedenine göre çözümü mümkün!

Ciltte koyulaşma neden olur cilt rengini açmak için yapılması gerekenler nelerdir?

Çeşitli nedenlere dayanarak zaman zaman aynaya baktığımızda ciltte lekelerin olduğunu fark ediyoruz. Bu noktada paniğe kapılıp ortalığı biribirine katmak yerine panik yapmadan cilt lekelerinin neden olabileceğini ve bu nedenlere dayanarak çözüm yollarını izleyebiliriz. Peki bu çözüm yolları neler? İşte elmaelma.com okurları için derlediğimiz noktalar...

CİLTTE NEM KAYBI

Cilt tonunun değişmesine etki eden en büyük neden de cildin ihtiyacı olan nemi karşılayamamaktır. Bu noktada yapmanız gereken cildinizin ihtiycı olan nemi sağlamaktan geçmektedir. Cilt yapınıza uygun nemlendiriciyi kullanarak cildin alt katmanlarındaki düzgün çalışmayan dokuları onarabilirsiniz.

UV ETKİSİ

Gelelim çoğu zaman es geçip dikkate almadığımız güneş koruyucu kremlerin önemine. Evet, çoğu zaman önemsemeden geçtiğimiz kremler cildi uv ışınların zararlı etkisinden koruyarak cildinizde çeşitli sorunların geçmesine yardımcı olmaktadır. Cildinizde renk eşitsizliğine neden olan sorunların önüne geçmek için yaz kış en az 15 SPF koruyucu kullanmalısınız.

CİLDİN YAVAŞ YENİLENMESİ

Cilt katmanlardan oluşmaktadır. Cildinizin üst katmanı kendinizi yavaş yenilediği zamanlarda çoğu zaman rengi koyulaşır. Doğal yenileme rutinine dönmek için cildinizdeki ölü derilerden kurtulmanız gerekmektedir. Bu noktada belirli aralıklarda cildinize peeling yapmayı unutmayın ve cilt bakım rutinlerinizde peeling aşamasını mutlaka düzenli olarak yapmaya özen gösterin.

 

 

Yorumlar