Cinsel detoks nedir? Cinsel detoks yaşamı nasıl etkiler? Cinsel detoksun sağlığa faydaları nelerdir

İnsan yaşamının olumlu ve olumsuz düşünceleri cinsel yaşamı etkilemektedir. Bu durumda cinsel detoks ile olumsuz düşüncelerden arının.

Cinsel detoks nedir?  Cinsel detoks yaşamı nasıl etkiler? Cinsel detoksun sağlığa faydaları nelerdir

İnsanların düşünceleri cinsel hayatlarını doğrudan etkilemektedir. Kişinin olumsuz düşünceleri, kafasında kurduğu olumsuz düşünceler doğrudan yaşamı ve cinsel yaşamını doğrudan etkilemektedir. Bu durumda olumsuz düşüncelerden uzaklaşmak gerekmektedir. 

Cinsel detoks için yapılması gereken...

- Yaşamınızda size olumsuz düşüncelerin oluşmasını sağlayacak ortamlardan uzaklaştırın. Özellikle cinsellik esnasında sizi olumsuz düşüncelere kendinizi kapatın.

- Kendinize olumlu ve huzurlu ortamlar oluşturun, bunun için size iyi gelebilecek kitaplar, ve cinsel içerikli videolar izleyebilirsiniz. Sizi rahatlatabilecek hayaller kurun, ümitsizlik, korku gibi olumsuzluklardan uzak durun. 

- Partnerinizle aranızdaki diyalog samimi ve açık olmasını sağlayın. Birbirinizden sakladığınız durumlar sizi huzursuz olmanıza neden olabilir.

- Öfke sorunu yaşıyorsanız bu durumu atlatabilmek için çözüm yolları oluşturun ve öfkenizi kontrol altına almaya çalışın.

- Uyku her şeyin temelinde yatmaktadır. İş yaşamınızda ve gerek cinsel yaşamınızda uykunuzu düzenli haline getirin ve vücudunuzun ihtiyacı olan dinlenmeyi sağlamalısınız.

- Cinsel hayatınızı sürekli hale getirmeye özen göstermelisiniz. 

- Gerek cinsel yaşamınızda gerek partnerinizle paralel olan sağlıklı bir ilişki için uzman terapistlere başvurabilirsiniz. Bu durumda zaman zaman yaşamınızda uzman terapistten yardım almaktan çekinmeyin.

 

Yorumlar