Cinsel doyumsuzluk nedir? Cinsel doyumsuzluğu olan kişiler ne yapmalıdır?

Eşinizin fantezileri bir türlü bitmek bilmiyor mu? Cinsel olarak doyumsuz biri ile nasıl baş edilir sizler için derledik...

Cinsel doyumsuzluk nedir? Cinsel doyumsuzluğu olan kişiler ne yapmalıdır?

Eşinizin cinsel anlamda bir türlü doyuma ulaşamadığını düşünüyorsanız bu yazımız tam size göre! Günümüzde bir çok çiftin yaşadığı problemlerden biri olan cinsel doyumsuzluk nedir merak ediyor musunuz? Cinsel doyumsuzluk; cinselliğin bir takıntı haline dönüştürülmesi durumudur. Eğer partnerinizde böyle bir durum olduğunu hissederseniz onunla açık açık konuşmalı ve bir uzmana görünmesi için onu ikna etmelisiniz. Aksi taktirde ilişkiniz zarar göreceği gibi, partnerinizde içinden çıkamayacağı bir ruh durumuna bürünebilir.

SEKS BAĞIMLISI BİR EŞLE NASIL BAŞ EDEBİLİRSİNİZ?
 
Cinsel tatminsizliği olan kişilerin eşlerinin, partnerlerinin yalnız olmadıkları ve dışarıda kendileri gibi aynı sorunları yaşayan, bununla baş etmeye çalışan birçok çift olduğu konusunda bilgilendirmesi tavsiye ediliyor. Partnerlerinin öncellikle hasta olduklarını kabul etmelerini sağlamalı ve tedavi için yardım almaları konusunda onları cesaretlendirmeliler. Psikoterapist Dr. Ayça Can, kadınlara partnerlerinin cinsel davranışlarını tetikleyen duygularının farkına varmaları konusunda onlara yardımcı olmalarını öneriyor ve ekliyor: “Böylece bu kişiler aynı duyguları hissettiğinde cinsel dürtüleri uyarılmadan önce önlem alarak dikkatlerini başka bir eyleme kaydırabilir veya kendi baş edemiyorsa daha önceden belirlediği acil durumda aranacak kişiden yardım isteyebilir. Cinsellikle ilgili düşünceleri tetikleyebilecek internet, dergi gibi materyalleri eşlerinin çevresinden mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışmalılar. Örneğin işe giderken kullandıkları yol üzerinde bu tür materyalleri satan erotik shop varsa güzergahını değiştirmeli, ev ya da iş yerinde yetişkinlere yönelik içeriğe erişimini engelleyecek filtreler kullanılmalı. Bu hastalığı olan kişilerin eşleri, partnerleriyle duygusal bağlarını güçlendirmeli, cinselliklerinde haz odaklı değil duygusal tatmin odaklı olmaya çalışmalı.”

Yorumlar