Cinsel ilişkiden önce asla yapılmaması gerekenler tuvalete gitmiyorsanız...

Cinsel ilişkiden önce asla yapılmaması gerekenler nelerdir? Cinsel ilişkiden önce yapılmaması gerekenleri sizler için paylaştık!

Cinsel ilişkiden önce asla yapılmaması gerekenler tuvalete gitmiyorsanız...

Cinsellik hakkında doğru bilinen yanlışları öğrenmeye devam ediyoruz. Özellikle kadınlara seksle ilgili sıklıkla verilen bazı önerilerin aslında yanlış olduğu ortaya çıktı. Bu yanlış bilgiler kadın sağlığına da zarar vermektedir. Özellikle cinsel ilişki öncesi yapılması gerekenler hakkındaki bilgilerin tamamen yanlış olduğu ortaya çıktı. Peki cinsel ilişki öncesi yapılmaması gerekenler nelerdir? Cinsel ilişki öncesi yapılmaması gerekenleri sizler için hazırladık. İşte tüm bilinmeyenler! 

CİNSEL İLİŞKİDEN SONRA MESANE BOŞALTILMALI

Kadınlara cinsel ilişkiye girmeden önce idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltmak için, mesanenin boşaltılmanın daha doğru olduğu söylenmektedir. Ancak uzmanlar bunun doğru olmadığı konusunda uyarıyor. Aksine cinsel ilişkiden sonra mesane boşaltılırsa idrar yolu enfeksiyonu kapılmaz.

SEKS SIRASINDA VAJİNADAKİ BAKTERİLER ÜRETKA İÇİNE GİREBİLİR

Seks sırasında vajinadaki bakteriler üretra içine zorla sokulabilir. Bu durumda idrar yapmakta bakterilerin dışarıya atılmasını sağlamaktadır. Bu yüzden en sağlıklısı cinsel ilişkiden sonra mesaneyi boşaltmaktan geçiyor. 

YAĞ İÇERMEYEN İLAÇ KULLANMAYI DENEYİN 

Prezervatif kullanımı, sperm öldürücü yağlar da idrar yolu enfeksiyonuna neden olabilir. Sık sık idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorsanız yağ içermeyen ilaç kullanmayı deneyin.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU KAPMAMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER! 

Dehidrasyonu önlemek için bol miktarda su için ve idrar yollarınızdaki bakterilerden kurtulun. İdrar yapma ihtiyacını hissettiğinizde tuvalete gidin. Vajinal bölgeyi önden arkaya doğru silin.Her gün vajinanızı yıkayın ve seks yapmadan önce temizliğine özen gösterin. Mesaneyi seks yaptıktan sonra boşaltın.
 

Yorumlar