Cinsel istediği azaltan gündelik hatalar (Libido nedir nasıl yükseltilir?)

Cinsel arzuların azalmasında gündelik yaşamımızda yaptığımız ve zararsız gibi görünen 7 kritik hatanın büyük etkisi var. İşte libidoyu düşüren 7 kritik hata...

Cinsel istediği azaltan gündelik hatalar (Libido nedir nasıl yükseltilir?)

Cinsel isteği arttıran libido hormonu modern tıbbın gündeminde. Nedeni ise özellikle de bu hormonun kadınlarda giderek düşmesi. Libidonun düşmesi demek cinsel isteğin azalması ve dolayısıyla ilişkilerin çatırdaması demek. Çok kadının hissetiğini ancak konuşmaya çekindiği cinsel istek azalmasının temel nedeni kuşkusuz 'stres.' Ancak libido öldürüceler sadece bununla sınırlı değil. Yediklerinizden, konuştuklarınıza kadar libidonuzu düşüren bir çok etken var.  Dahası, görünüşte zararsız görünen günlük alışkanlıklarınızın çoğunun cinsel sürüşünüzde farkında olduğunuzdan daha fazla etkisi olabilir. Bu yüzden, yedi şaşırtıcı gündelik uygulamayı topladık...

1- KIZGINLIK VE ÖFKEDEN KURTULUN

Kızgınlık ya da öfke hissi barındırmak, doğal bağlantınızı bloke edebilir ve erotik enerji alışverişini bozabilir. Çözümlenmemiş konuları görüşmek ve uyumlu bir ilişki için çalışmak önemlidir, çünkü bu, libido akışının devamı demektir. Klinik Cinsellik Uzmanı Alicia Sinclair, durumu şöyle özetliyor:

"Stres genel olarak libidoyu engeller. Kaygı veya zihinsel gerginlik yaşadığımız zaman, vücudumuz "kavga veya uçuş" tepkimesinden sorumlu olan kortizol hormonu üretir. 

2- KIŞ REHAVETİNE KAPILIP HAREKETSİZ KALMAYIN

Kış rehavetine kapılıp akşamlarınızı kanepenin üzerinde battaniyenin altında televizyon izleyerek geçirmeyin. Düzenli egzersiz, havaya girmenin önemli bir unsurudur. Fizyoloji ve Davranış alanındaki bir araştırmaya göre, egzersiz, serotonin ve dopamin düzeylerini, beynin kendinden hoşnut hissettiren kendine özgü hassas kimyasal maddeleri geliştirir. Uzmanlar, seks yapmayı planladığınız günlerde spor salonuna girmenin özellikle önem taşıdığını ve bunun sonucunda kan dolaşımını arttırdığını, dolayısıyla libidoyu artırdığını söylüyor.

Bazı egzersiz fikirleri mi arıyorsunuz?

Lunges ve squats, kalçalarınız, popo ve pelvik taban kaslarınızı çalıştırır. Bu çalışma kan akışını uyarır ve libidonuzu olumlu bir şekilde etkileyebilir.

3- YEDİKLERİNE BİR BAK

Daha seksi hissetmek istiyorsanız, yediklerinize bir bakın. Tuzlu, ağır gıdalar erotizm için tam bir düşmandır.

Seks sürüşünüzü hızlandırmak istiyorsanız, sisli hissettirmeyen daha hafif gıdalara sadık kalın. Sağlıklı yerseniz, muhtemelen kendinize güveninizi ve enerjinizi artıracaksınız, bu da daha seksi zamana neden olabilir.

4- SEKS YAPMAYANIN LİBİDOSU DÜŞER

İster inanın ister inanmayın, eğer seks havasında değilseniz, bunun nedeni seks yapmadığınız olabilir. Doğru, seks için ruh halinde değilsin çünkü seks yapmıyorsun çünkü seks için ruh hali yok.

Bu büyük bir kısır döngüdür. Sinclair, "Daha çok seksiniz ne kadar çok seks istiyorsa o kadar çok seks isteyeceksiniz" diyor. Seks yapmayı bıraktığınızda vücudunuz var olma durumuna göre ayarlanır. Spor salonuna gitmek gibi seks yapmayı düşünün: Gitmek istemezsiniz, ancak bir kere yaptığınızda daha sonra muhteşem hissedeceksiniz.

5- MASTÜRBASYON İŞLERİ DÜZENE SOKABİLİR

Vücudunuzla temasta kalmak, arzunuza bağlı kalmanıza yardımcı olabilir. Mastürbasyonu normal rutininizn bir parçası yapın. Bu deneyime eşinizi de dahil edin.

6- ALKOLLE İLGİLİ YANLIŞ BİLGİ

Maalesef, içki içmek hayal ettiğiniz libido takviyesi değildir.

Birçok kişi gevşemenin seksüel ilişkilere yardımcı olacağına inanıyor ancak çok fazla alkol aslında zıt etki yaratıyor. Çünkü başta testestoron olmak üzere hormonları düşürüyor. 

Neurotransmitter Review'da yayınlanan bir araştırmaya göre alkol de serotonin seviyenizi düşürebilir. Uzmanların tavsiyesi bir yada iki kadehin ötesine geçmeyin.

7- KONUŞMAKTAN KORKMAYIN

Libido aslında üstü örtülü bir konudur. Libido hakkında konuşmamak konuyu karanlıkta tutan bir döngüye sokuyor. Bu, kişilerin kendilerini kusurlu ve kırık olduğu düşüncesine sevk ediyor.  İletişim, herhangi bir ilişkide anahtardır ve eşinizle cinsel ilişki kurmakta kritik önem taşır.

Yorumlar