Cinsel isteksizlik hakkında doğru bilinen yanlışlar nelerdir?

Cinsel uyarılma kadınlarda ve erkeklerde farklılık göstermektedir. Kadınlar neden erkeklere oranlar cinsel isteksizliği fazladır? İşte doğru bilinen yanlışlar!

Cinsel isteksizlik hakkında doğru bilinen yanlışlar nelerdir?

Cinsel uyarılma hakkında toplumda bazı yanlış yayılmış mitler bulunmaktadır. Ancak kadın ve erkekte cinsel uyarılma farklılık göstermektedir. Genellikle toplumda ''Cinsel adımı erkek başlatmalıdır veya kadınların cinselliği başlatması ayıptır, ahlaksızlıktır...'' gibi mitler yayılmaktadır. Ancak bu durum yanlış olmakla beraber kadınların cinselliğe olan isteğini zorlaştırmakla beraber kadınların cinselliğini ifade etmesine neden olmaktadır. 

TOPLUM ARASINDA CİNSEL UYARILMA HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR!

İlk olarak cinsel uyarılmada bilinmesi gereken temel şey kadın ve erkeğin uyarılması farklı olmaktadır. Erkekler bu konularda görsel olarak uyarılırken kadınlar daha çok düşünsel, duygusal olarak uyarılmaktadır. 

KADINLARIN CİNSEL İSTEKSİZLİĞİ NEDEN OLUR?

Toplumun kadının üzerindeki baskısı kadınların cinsel uyarılmasını engellemektedir. Aynı zamanda toplumdaki cinsellik hakkındaki mitler, evdeki veya iş hayatındaki sorunlar, partner ile yaşanan problemler, ilişki esnasında canın yanacağı korkusu, istenmeyen gebelik korkusu, toplum yüzünden baskı altında olması ve depresyon aşırı stres gibi problemler, fiziksel rahatsızlıklar, doğum sonrası ilk aylar kadınların cinsel uyarılmasını engellemekteidr. 

Yorumlar