Cinsel soğukluğu ortadan kaldırmaya yardımcı öneriler evliler ve bekarlar için

Cinsel soğukluğu ortadan kaldırmaya yardımcı önerileri Seks Uzmanı Dr. Nikki Goldstein anlattı. İşte bekarlar ve evliler için cinsel isteği arttıracak tüyolar.

Cinsel soğukluğu ortadan kaldırmaya yardımcı öneriler evliler ve bekarlar için

Yatak odasında 'kuraklık' dönemi mi yaşıyorsunuz? Avustralyalı Seks Uzmanı Dr. Nikki Goldstein'ın önerileriyle yeniden kıvılcımlı günlere geri dönebilirsiniz. 

"Samimiyet eksikliği genellikle bir ilişkinin bozulmasına yol açabilir" uyarısında bulunan Goldstein bu durumun cinsel soğukluğun en yaygın nedeni olabileceği uyarısında bulundu. 

Cinsel kuraklığın bazen bir kaç haftayla sınırlı olabileceğini ancak aylar süren vakalarla da karşılaştıklarını söyleyen Goldstein, “Herkesin farklı düzeylerde cinsel arzuları vardır, bu yüzden sorun var demek için tam bir zaman ortaya koymak zordur. Ancak çiftler arasında sorunlar başlamışsa orada müdahale etmek gerekir" diyor ve ilişkisi olanlara, evlilere ve yalnız bekarlara şu önerilerde bulunuyor:

İLİŞKİSİ OLANLAR

Eğer seks yapmak istemiyorsanız cinsel arzularınızın kaybolmasına neden olan samimiyetsiz durumları analiz etmekle ve konuşmakla işe başlayabilirsiniz. Bazen sevgiyi geri çağırmak işleri kolaylaştırabilir. Mesela sıcak bir sabah öpücüğü yada güne sarılarak başlamak gibi. Yaşanan cinsel kuraklık her zaman da cinsel bir sorundan kaynaklanmaz. Bazen yoğunluk bazen de yorgunluktan da olabilir. 

Seks demek zevk demek! Dolayısıyla zevkli olmayan bir ilişkiyi kimse istemez. Burada çiftlerin kendilerinin mutlu olmasından önce birbirlerini mutlu etmeyi hedeflemesi önemlidir. 

Çiftler sayılara odaklanmamalı. Kimse haftada 4 kez seks yapmak zorunda değil. Önemli olan sayı değil alınan haz ve hissedilen mutluluktur. Haftada bir kez seks yapıp mutlu olunuyorsa sayılara takılmamak gerekir. İlle de sayıca fazla seks yapmaya odaklanmak keyifsiz seksi kabul etmek demektir ve bu hiç de sürdürülebilir bir şey değildir. 

Hiç kimsenin ilişkisi ilk günlerde olduğu kadar ateşli değil. İlişkiye başladığınız zamanlardaki coşkuyu geri kazanmak istiyorsanız o zaman sizi ve partnerinizi heyecanlandıracak şeyler keşfetme vakti gelmiştir. Fantazi dünyası sınırsız seçeneklerle dolu.

EVLİLER İÇİN

Goldstein, evliliklerde cinsel kuraklığa neden olan 3 yaygın şey olduğunu söylüyor. Bunlar: Duygular, yaşam tarzı ve can sıkıntısı.

İlişkide sorun varsa önce duygularınıza bakın.

Birbirinize sinirli misiniz? Sorunlarınızı halının altına mı süpürüyorsunuz? Sorun yokmuş gibi mi davranmaya çalışıyorsunuz?  Yaşam tarzınız ikiniz için de çok yoğun mu? Yorgun ve uykusuz musunuz? Küçük çocuklarınız mı var, iş programınıza yetişemiyor musunuz?

Yukarıdaki seçeneklere evet yanıtı veriyorsanız cinsel hayatınızın kurak olması çok normal. Çünkü aşırı yorgunken kimse seks yapmanın eğlencesine varamaz. Böyle durumlarda konuşmak ve işbölümü durumu düzeltmeye yardımcı olabilir. Önce içinde bulunduğunuz durumu analiz edin ve birlikte çözüm yolları bulun. 

Evlenmeden önceki ateşli günlerinize belki bir daha hiç dönemeyebilirsiniz. Ancak birbirinize yakın hissettiğinizde ve birliktelik sonrası kendinizi iyi hissetmeye devam ediyorsanız hala bir umut var demektir. Goldstein bu durum için çiftlere şu öneride bulunuyor: Sadece seks yapmaya ve birbirinize yakınlaşmaya devam edin!

YALNIZ BEKARLAR İÇİN

Cinsel kuraklık sadece evliler ve ilişkisi olanların yaşadığı bir sorun değil. Yalnız bekarlar için de cinsel isteksizlik bir sorun olabilir. Goldstein'in yalnız bekarlar için cinsel isteği ayakta tutma önerisi ise çok net: Mastürbasyon!

Seks yapmak için bir ortağa sahip olmak zorunda değilsin. Ne istediğini keşfetmek için harika bir fırsat.

Goldstein'in yalnız bekarlara önemli bir de uyarısı var: Sadece cinsellik için girilen ilişkiler bekar insanlarda olumsuz psikolojik ve cinsel davranışlara yol açabilir. Cinsellik ancak duygusal olarak tatmin edilirse güvenli bir limandır. 

Yorumlar