Cinsel terapi nedir ne işe yarar seks hayatınızda sorun yaşıyorsanız...

Cinsel terapi nedir? Cinsel terapi ne işe yarar? Partnerinizle zaman zaman cinsellikte sorun yaşayabilirsiniz bunu nasıl atlatırım diye düşünüyorsanız...

Cinsel terapi nedir ne işe yarar seks hayatınızda sorun yaşıyorsanız...

Cinsel terapi ne işe yarar? Cinsel terpi nedir? Partnerinizle dönemsel olarak veya farklı nedenlere dayanan şeyler yüzünden seks hayatınızda yolunda gitmeyen bir takım şeyler varsa ve siz bu durumu nasıl çözebileceğinizi bilmiyorsanız aradığınız cevap cinsel terapide olabilir. Cinsel terapi nedir? Ne işe yarar gibi sıklıka sorulan soruların yanıtını sizin için bir araya getirdik!

CİNSEL TERAPİ NEDİR?

Cinsel Terapi, kişilerin tek olarak ya da eşle birlikte katılabildikleri, cinsel yaşam, duygular, hisler, sorunlar gibi konuların ele alındığı bir terapidir. Cinsel terapi genellikle uzman psikologlar tarafından uygulanır. Cinsel terapide, cinsel sorunu yaşayan kişinin yaşamındaki önemli olaylar, aile ve evlilik hayatındaki ve gelişimindeki önemli noktalar terapistle birlikte değerlendirilir.

Bir cinsel terapi seansı 50 dakika sürer ve 2 haftada bir yapılan seanslar halinde düzenlenir. Cinsel terapi, kişinin yaşadığı cinsel sorunun en kısa sürede çözülmesini amaçlar ve bu nedenle de cinsel terapiler kısa sürelidir. Bazı kişiler ve bazı bozukluklarda 4 seans, bazılarında ise 6 seans yeterli olmaktadır. Bilinmesi gereken önemli noktalardan biri, gerçek bir cinsel terapide sürenin çok uzun olmadığıdır. Yani cinsel terapi 7-8 ay ya da 1 sene sürmez. Kısa süreli olup, az sayıda seansla başarıya ulaştırmalıdır.

Cinsel terapist, bir kadını ya da erkeği fiziksel olarak muayene etmez, cinsel organlarına dokunmaz.
Cinsel terapist, kendisine başvuran kişilere ve çiftlere hem fiziksel olarak hem de manevi anlamda tam bir saygıyla yaklaşır. Hem içinde yaşadığımız toplumun ahlaki değerlerine, hem de evrensel ahlaki değerlere saygı gösterir.

CİNSEL İŞLEV BOZUKLUĞU NEDEN OLUR?

Cinsel birleşmeyi zorlaştıran, bazı durumlarda imkansız hale getiren, cinsel eylemlerden zevk almayı engelleyen, kişinin ve eşinin hem cinsel hem de günlük yaşamında sıkıntılara yol açan sorunlara cinsel işlev bozukluğu denmektedir.

Bu bozukluk cinsel ilişkinin herhangi bir aşamasında ortaya çıkarak bazen eşlerden birinin, bazen her ikisinin cinsel haz almasını engellerken, bazense eşlerden birinin olumsuz bedensel hisler (ağrı,acı,sancı gibi) hissetmesine neden olmaktadır.

Cinsel işlev bozukluğu bulunan bir kişinin cinsel yaşamı, evliliğini ve aile hayatını da etkilemektedir. Çiftlerin arasındaki gündelik ilişkilere de olumsuz olarak etki ederek, hem yaşam kalitesinde hem de çiftin birbiriyle uyumunda bozulmalara neden olur.

Cinsel işlev bozukluklarının büyük bir bölümü cinsel terapist desteğiyle çözülebilse de, birçok çift ancak aile ortamında ciddi problem ve çatışmalar yaşandığında sorunu çözmek için harekete geçmektedir.

Sıkça karşılaşılan cinsel işlev bozukluları; Vajinismus, Cinsel Uyarılma Bozukluğu, Orgazm Bozukluğu, Cinsel İsteksizlik, Erken Boşalma, Sertleşme (Ereksiyon) Bozukluğudur.

Cinsel işlev bozukluklarının psikolojik nedenleri günlük yaşamın stresi, depresyon, evlilik sorunları olabilmektedir. Cinsel yaşamınızda sorun olduğunu fark ettiğinizde, fazla zaman geçirmeden bir uzmana danışarak yardım alın. Erken müdahale hem sizi çözüme ulaştıracak,
hem de eşinizle ilişkinizin zarar görmesine engelleyecektir.

 

Yorumlar