Cinsellik hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Cinsellik deneyimi çok fazla olmayanlar veya cinsel ilişki esnasında utangaçlığını atamayanlar dikkat cinsellik esnasında ölüm riskini arttırıyor!

Cinsellik hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Cinsellik esnasında çok fazla utanıyorsanız bu konu sizi biraz korkutabilir. Zira eğerki üstünüzden bu utangaçlığı bir an önce atmazsanız ölüm riski oluşturabiliyor! Cinsel ilişki esnasında utangaçlığın ölüm riskini arrtırdığına dair araştırmalar yapıldı. Yapılan araştırmalara göre cinsel ilişki esnasında utananlar ve utanmayanlara arasındaki ölüm riski 4 kat fazla olduğu tespit edildi...

Dr. Ardalan Sharidzadehgan ve Paris’teki Georges-Pombidou Avrupa Hastanesi’nden meslektaşlarının yaptığı araştırmaya göre, spor, yürüyüş, bahçe işleri gibi işlerle meşgul olurken ani kalp durması yaşayan erkeklerin yarısı hayatta kalırken; seks sırasında yaşayanlarda bu oran yüzde 12'ye kadar düşüyor.

Ancak bu farklılık sanılanın aksine cinselliğin kendisinden kaynaklanmıyor. Erkeklerin beraber olduğu kadınların, böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarında duydukları utanç yüzünden genellikle yardım çağırmakta gecikmesinden kaynaklanıyor. Kadınların yardım çağırmakta geç kalmasının bir başka nedeni ise tabii ki şok. Hastalara kalp masajı uygulaması geç yapıldığı zaman bu rahatsızlık genellikle ölümle sonuçlanıyor.

Dr. Sharidzadehgan bu durumu şu şehilde aktarıyor:

“Toplumsal bir utanç var. Şoka giriyorlar, ne yapacaklarını bilemiyorlar. Kocaları çıplak, onlar çıplak… Belki komşuları çağırmaktan bile korkuyorlar. Büyük, çok büyük bir utanç söz konusu. Ancak, nihayetinde kocanızı kurtarmanız gerekir.”

Yorumlar