Çocuğun gelişiminde oyunun önemi nedir gelişimsel bir önemi var!

Çocuğun gelişiminde oyunun önemi nedir? Çocuk terapisti ve aile danışmanı Hatice Kübra Tongar, çocuğun gelişiminde oyunun önemini sıraladı.

Çocuğun gelişiminde oyunun önemi nedir? Çocuğun gelişiminde oyunun yeri ve önemi nedir? Oyun dünyası çocukları için sadece bir hayal dünyası değil ilerleyen zamanlarda gelişimlerinde büyük katkı sağlamaktadır. 'Kuşlar uçar, balıklar yüzer, çocuklar oynar, bu kadar hayati bu kadar önemli bir şeydir oyun'' diyen Çocuk terapisti ve aile danışmanı Hatice Kübra Tongar, çocuğun gelişiminde oyunun önemini sıraladı...

Yetişkin dünyasından biraz boş vakit geçirmek gibi görünsede  çocuk için kesinlikle öyle değildir. Psikolojik anlamda baktığımızda çocuk duygularını oyun içinde anlamdırır: Mesela bir kardeş kıskançlığı, baş edemediği bir duygu yoğunluğu  yaşıyor diyelim oyunlarında bakarsınız bir kardeş figürünü camdan atar mesela ya da öfkesini orda boşaltır, yada okula başlamıştır öğretmeninin bir tavrı onun içini acıtmıştır oyunlarında o öğretmeni oynarken görürüz çocuğumuzu dolayısıyla duygularını anlamlandıran hayatın provasını yapması için önemlidir. Oyunun bir bölümünde annenin olması gerçekten gerekir ama yapılandırmamış oyunlarda da çocuğun hissettiği ve istediği şekilde oyununu oynaması için her ebeveynin oyun ortamı oluşturması hayati ve gelişimsel bir önem taşır.

Yorumlar