Çocuğun parmak emmesi nasıl bıraktırılır altında sevgisizlik yatıyor!

Çocuğun parmak emmesi nasıl bıraktırılır? Çeşitli nedenlere dayanan bebeklikten başlayan bu alışkanlık ilerleyen zamanlarda çocuklar için sorun olabiliyor.

Çocuğun parmak emmesi nasıl bıraktırılır altında sevgisizlik yatıyor!

Bebeklik döneminde başlayan hatta anne karnında bile parmağını emen bebeklerin en sevdiği bu alışkanlık ilerleyen zamanlarda da devam ediyorsa çeşitli sorunlara neden olabilir. Bebeklik döneminden çıkan ve çocukluk dönemine girdiğinde de parmak emme alışkanlığının altında sevgi ve güven eksikliğinin yattığını biliyor muydunuz? Evet Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, bebeklik döneminde başlayan parmak emme alışkanlığı hakkında ebevenlere bazı bilgilendirmelerde bulundu...

ALIŞKANLIĞIN ALTINDA SEVGİ VE GÜVEN EKSİKLİĞİ YATIYOR!

Parmak emme alışkanlığı bir çok çocukta görülmektedir. Bebeklik döneminde başlayan bu alışkanlık her ne kadar olağan bir şey gibi kabul edilsede aslında çocuğun damak gelişimi için bir zaman sonra sorun haline gelmektedir. On sekizinci ayda parmak emme sıklaşır ve 3-4 yaşına kadar normal kabul edilir.

- Diş çıkarma zamanında diş mineleri kaşındığı için,
- Memeden erken ayrılmışsa,
- 1 yaş civarındaki çocuklar uykuya geçerken,
- Çevrelerinde parmak emen birilerini model aldıkları zaman,
- Sevgi ve güven eksikliği varsa,
- Zorlukla karşılaştıklarında, utanma, sıkılma, yorgunluk belirtisi olarak,
- Ebeveynler arası gerginliklerde,
- Yeni kardeşin dünyaya gelmesi durumunda,
- Ek besinlere zorlanmışsa parmaklarını emebiliyor

ÇOCUĞUN PARMAK EMMESİ NASIL ÖNLENİR?

Memeden erken kesmemeye çalışın, bebeğinizi emzirirken veya biberonla beslerken göğsünüzün sıcaklığını duyacak şekilde kendinize yaklaştırın. Böylelikle bebeğiniz kendisini güvende hissedecektir, çocuğunuza şiddet uygulamayın ve onu batıl fikirlerle korkutmayın,
Yemek verirken hırpalamaktan ve azarlamaktan kaçının ona uygun çeşitli faaliyet olanakları ve oyun ortamı yaratarak meşgul olmasını sağlayın.

Yorumlar