Çocuklar için diş fırçası seçmek için ne yapmalı 3 temel adımı var!

Çocuklar için diş fırçası seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Çocuğun diş sağlığını korumak ve hijyeni sağlamak için 3 temel noktaya dikkat edin!

Çocuklar için diş fırçası seçmek için ne yapmalı 3 temel adımı var!

Çocuklar için diş fırçası nasıl seçilir? Çocuklar için diş fırçası seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Çocukların ağız hijyenini sağlamanın yolları nelerdir? Çocukların diş bakımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Çocuğunuz hijyenle karşılaştığı ve hayatının sonuna kadar alışkanlık haline getirmesi gereken konulardan biri de diş ağız içi sağlığıdır. Ancak bunu yapabilmek için türlü türlü yöntemler denemek yerine 3 temel yöntemi sağlayarak çocuğunuzun ağız içi ve diş sağlığını oluşturabilirsiniz. İşte yöntemler...

SERT KILLI DİŞ FIRÇALARI YERİNE...

Ağız hijyenini korumanın en temel noktalarından biri de diş fırçalarıdır. Günümüzde teknolojininde ilerlemesiyle beraber renk renk diş fırçaları oldukça olanak sağlamaktadır. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken şey şudur ki bir yetişkin diş fırçası ile çocuk diş fırçası arasında her zaman fark vardır. O yüzden çocuklar için diş fıçası seçerken büyük olan fırçalardan kaçınılmalı ve ağızının boyutuna göre küçük diş fırçaları tercih edilmelidir. Günümüz teknolojisinin verdiği nimetlerden biri de şarjlı diş fırçalardır. Vuruş teknikleri oldukça başarılı olan bu şarjlı fırçaları da tercih edebilirsiniz. Ancak çocuklar için tercih edilen hususlardan bir diğeri de yumuşak kılları olan diş fırçalarına odaklanılması gerekmektedir.

çocukların ağız içi hijyeni nasıl sağlanır

DİŞ MACUNU NASIL OLMALI?

Ağız hijyeninin etkin şekilde sağlanması için doğru diş macununun doğru şekilde kullanılması gereklidir. Hassasiyet önleyici diş macunları; insanların soğuk, sıcak, asitli veya tatlı bir şeyler yerken yaşadıkları acı veren hassasiyetin azaltılmasına yardımcı olur. Diş beyazlatıcı diş macunları, bir diş hekiminin gözetimi altında kullanılmalı ve duyarlılık gelişirse, florlu diş macunu ile birleştirilmelidir. Herkesin ağız ve diş yapısı farklıdır, insanlar kendi ihtiyaçları doğrultusunda diş macunu seçmelidir. Özellikle çocukların kullanması gereken diş macunu miktarı bezelye büyüklüğünde olmalıdır. Macun fazlalığını yutmamaları için birlikte diş fırçalamakveya dişlerini fırçalarken yanlarında olmak önemlidir.

çocukların diş sağlığı

FIRÇALARKEN DOĞRU TEKNİĞİN ÖNEMİ...

Diş fırçasının diş etlerine 45 derecelik bir açıda tutulması gerekir. Fırçanın kısa dairesel vuruşlarla ileri ve geri hareket ettirilmesiyle fırçalama iki dakika süreyle günde iki kez yapılmalıdır. Dış yüzeyleri, iç yüzeyleri ve dişlerin çiğneme yüzeylerini fırçalayın. Ön dişlerin iç yüzeylerini temizlemek için, fırçayı dikey olarak eğin ve birkaç yukarı ve aşağı vuruş yapın. Diş fırçanızı üç veya dört ayda bir ya da kıllar yıpranmışsa daha erken değiştirin. Yıpranmış bir diş fırçası dişlerinizi temizlemekten ziyade zarar vermeye başlar. Diş fırçasını mümkünse dik bir konumda saklayın ve tekrar kullanana kadar havayla kurumasını bekleyin. Ancak klozetten de uzak tutmayı unutmayın! 

Yorumlar