Çocukları güneşten korumanın yolları nelerdir 9 pratik yolu!

Çocuklar yazın güneşten korumanın yolları nelerdir? Çocuklarımız cildi yetişkinlere göre çok daha hassastır. Bu yüzden güneşin zararlarından korunması gerekiyor

Çocukları güneşten korumanın yolları nelerdir 9 pratik yolu!

Çocuklar güneşten nasıl korunmalı? yaz aylarında çocukların dikkat etmesi gerekenler nelerdir? Güneşten korunma yolları neler? Çocuklar yetişkinlere oranla ciltleri çok daha hassas bir yapıya sahiptir. Gelişme çağında oldukları için dış etkenlerden yetişkinlere göre olumsuz etkilenebilir. Bu yüzden çocuklarımızı özellikle yaz aylarının zararlı ışınlarına ve sıcaklarına karşı koruyabilmek için almanız gereken önlemleri ve dikkat etmeniz gerekenleri bir araya getirdik!

11-16.00 SAATLER ARASINA DİKKAT!

11.00-16.00 saatleri arasında çocuklar gölgede olmalı. Güneş banyoları, sabah veya öğleden sonra güneş etkisinin azaldığı saatlerde yapılmasına özen gödterilmesi gerekmektedir. Güneşte kalma süresi, bebekler için 10 dakika, büyük çocuklar için 20 dakikayı geçmemeli. Çocuğun başı siperlikli bir şapka ile korunmalı, mümkünse uygun bir güneş gözlüğü takılmalı.

çocukları güneşten korumak için

Deniz, kum ve beton zeminden yansıyan güneş ışınları da güneş yanığına sebep olabileceği için çocuk geniş şemsiye altı veya tam gölge alanlarda oynamalı, dinlenmeli. Bulutlu havalarda ultraviyole ışınları bulutlardan geçerek yanık yapabilir, bu nedenle yazın öğle saatlerinde hava bulutlu dahi olsa, çocuklar açıkta uzun süre kalmamalıdır. Bebek arabalarında geniş tenteli olanlar seçilmeli.
En etkili koruma, şapka ve giysilerle olur, öğle saatlerinde çocuklar giyimli olmalı.

Giysiler, pamuklu, sık dokumalı olmalı. Gözenekli kumaşlardan geçen güneş ışınları yanık yapabilir. Islak giysiler güneş ışınlarını geçirir. Çocuğunuzun ten rengine göre uygun güneş kremlerini sürmeyi ihmal etmeyin!

Yorumlar