Çok sık hasta olmanın nedenleri nelerdir yalnız hissediyorsanız...

Çok sık hasta olmanın nedenleri nelerdir? Uzmanlar yalnızlığın çok sık hastalanmaya sebep olduğunu söylüyor! İşte nedeni!

Çok sık hasta olmanın nedenleri nelerdir yalnız hissediyorsanız...

Çok sık hasta olmanın nedenleri nelerdir? Uzmanlar uyarıyor! Amerikalı bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre yalnızlık hasta ediyor. Evet yalnış duymadınız, yalnızlık bağışıklık sistemine zarar veriyor. Siz de çok sık hastalanıp yataklara düşenlerdenseniz bu haberimize bir göz atmanızda fayda var. İşte çok sık hastalanmanın nedenleri hakkında tüm merak edilenler! 

YALNIZ KİŞİLER OLUMSUZLUKLARDAN KOLAY ETKİLENİYOR 

Yalnız hisseden kişiler hayatta karşılarına çıkan olumsuzluklardan daha kolay etkileniyor. Bu da onların daha sık hastalanmasına neden oluyor. Bu durumun çaresi insanlarla anlamlı ve sağlıklı bağlar kurmaktır. Kendinizi yalnız hissediyorsanız bu durumu insanlarla sıkı bağlar kurarak düzeltmelisiniz. 

YALNIZ KALAN KİŞİLERDE KALP KRİZİ RİSKİ ARTIYOR 

Ohıo Tıp Fakültesi’nde yapılan araştırmaya göre, yalnız kalan kişilerin vücutları daha fazla stres üretmektedir. Stres üreten vücudun iltihap üretme oranı da artmaktadır. Dolayısıyla bu durumda vücudu hastalıklara açık bir hale getirmektedir. İltihaplanan ve hastalıklara açık hale gelen vücudun kalp krizi riski de ne yazık ki artmaktadır. 

KİŞİYİ GÜVENDE HİSSETİRECEK TARZDA BAĞLANTILAR KURULMALIDIR 

Uzmanlar önemli bir noktanın altını çiziyor. Burada önemli olan şey kişinin yalnız yaşaması değil, yalnız hissetmesi durumudur. Yani kişi birçok insanlar arkadaşlık kurarken de yalnız hissedebilir. Bu nedenle buradaki anahtar cümle kişinin kendini yalnız hissetmesi durumudur. Uzmanlar, anlamlı ilişkiler ve kişiyi güvende hissettirecek tarzda bağlantılar kurmanın gerekli olduğunu söylüyor. Bu anlamlı ilişkiler ruh sağlığını toparladığı gibi aynı zamanda fiziksel sağlığa da iyi gelmektedir. Sağlıklı sosyal ilişkiler, bağışıklık sistemini kuvvetlendirirken, stres seviyesini de azaltıcı rol oynuyor.

 

Yorumlar