Çürük serviks yaralanması nedir belirtileri nelerdir en korkunç seks yaralanması

Çürük serviks yaralanması kadınların en sık karşılaştığı seks yaralanmaları arasında yer alır. Peki çürük serviks yaralanması nedir, nasıl olur? İşte detaylar..

Çürük serviks yaralanması nedir belirtileri nelerdir en korkunç seks yaralanması

Cinsellik hem sizin için hem de partneriniz için keyifli olmalı. Ancak bazı durumlar korkunç derece acı verici olabilir. Özellikle de çürük bir servikse sahipseniz. 

Bir erkeğin cinsel organının sizin serviksinizi yani rahim ağzınızı yaralayabileceğini biliyor muydunuz? Çürük serviks, cinsel ilişki sırasında şiddetli bir ağrı, kanama, kramp, karın ağrısı ve rahatsızlığa neden olabilir. Ve belirtiler bir haftaya kadar sürebilir.

Karında ağrı ve kramplar ilk morarma meydana gelmesinden 24-48 saat sonra başlayabilir; kanama bazen anında geçebilir yada uzun süre devam edebilir. Regl dönemleri dışında normal bir kadında ara kanamalar hafif lekelenmeler şeklinde görülebilir bunun dışındaki her tür kanamada mutlaka doktor kontrolüne ihtiyaç vardır. Doğuma bile dayanabilen rahim ağzının cinsel ilişki sırasında kırılmasının nedeni erkek cinsel organının zorla bu bölgeye çarpmasından dolayıdır. Büyük bir penis cinsel yaralanmanın en asli nedeni olabilir. Penisin içeri girdiği açı ve şiddet cinsel yaralanmalara neden olabilir. Seks oyuncakları da benzer yaralanmalara neden olabilir. 

Çürük serviks

NASIL ÖNLENİR?

Kulaga sizi bir daha seks yapmaktan alıkoyacak kadar acı verici gibi geliyor olabilir fakat bu kadar zor bir yaralanmayı önlemek için yapabileceğiniz basit bir şey var.

Seks terapisti Louise Mazanti'ye göre, öncelikle seks yapmaya hazır ve istekli olduğunuzdan emin olun. 

"Birçok kadın derine nüfuz ederek aniden çarptığında şiddetli bir acı hissediyor" diyen Mazanti, "Serviks rahat ve uyanıksa açıktır, bu da aslında servikse nüfuz edebileceğiniz anlamına gelir. Bir kadın tecrübe etmek istiyor ve bir orgazm yaşamak isterse gerçekten uyarılması gerekiyor aksi halde bu tip yaralanmalar kaçınılmaz olabilir. Bir kadının rahim ağzı tamamen açıldığında ortam yumuşar ve ıslanır. Vajinadaki doku kanla dolar. Sert, sıkışmış ve kontraplı dokular yumuşak dokudan çok daha fazla çürük ve kırılma ile acı hissine açıktır. Tamamen hazır olmadan önce nüfuz etmeye bile kalkışmayın, en kötüsü acı veriyor ya da zevkli değil".

Yorumlar