Damla çikolatalı kurabiye nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Bugün sizler için çayın ve kahvenin vazgeçilmez lezzeti damla çikolatalı kurabiye lezzetinin tarifini hazırladık. Sizde bu eşsiz lezzeti yapabilirsiniz.

Damla çikolatalı kurabiye nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Kahve ve çay molalarının vazgeçilmez lezzeti damla çikolatalı kurabiye lezzetini sizler için hazırladık. Sizde çay-kahve molalarınızın yanına oldukça pratik ve lezzetli olan damla çikolatalı kurabiyeyi deneyebilirsiniz. Dilerseniz bitter çikolata veya beyaz çikolata da tercih edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

- 75 gram tereyağı

- 1 adet yumurta

- 100 gram pudra şekeri

- 1 veya 2 çay kaşığı tuz

- 1 su bardağı damla çikolata

- 300 gram un

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

Yapılış aşaması; İlk olarak tereyağını krema şekline mikser yardımı ile getirin daha sonra yumurta, pudra şekeri ve tuzu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı katın. Elinizin ısısı ile tereyağının çabuk bir şekilde erimemesi için tahta bir kaşık yardımıyla hamuru kıvam alana kadar karıştırın.

Damla çikolataları ekledikten sonra her tarafına eşit olarak yayılması için karıştırma işlemini hızlıca sürdürün. Hazırladığınız kurabiye hamurunu, üzerini streç bir film ile kapladıktan sonra buzdolabında 20 dakika kadar bekletin. Soğuyan ve kıvam alan kurabiye hamurundan cevizden daha küçük parçalar kopartın ve elinizle hızlıca şekil verin.

Kurabiyeleri, tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin. Fırın içinde 5 dakika kadar beklettikten sonra ılık olarak servis edebilirsiniz.

Yorumlar