Dar koridor nasıl geniş gösterilir? Evinin koridoru dar olanların eşya seçimi nasıl olmalıdır?

Yaşam alanı kişi için büyük önem taşımaktadır. Evinizin koridoru dar olduğu için sürekli şikayet ediyorsanız o halde daha büyük göstermek için yazımızı okuyun.

Dar koridor nasıl geniş gösterilir? Evinin koridoru dar olanların eşya seçimi nasıl olmalıdır?

Bir evin pozitiflik saçması ve bireyi iyi hissettirmesi çok önemli bir şeydir. Kişi gün içerisinde iş yerinde veya okulda yaşadığı sıkıntı ve stresi eve geldiği zaman atabilmelidir. Kişinin kendi tarzına uygun, kişiyi iyi hissettirecek aynı zamanda ferah bir ev için evin küçüklüğü veya büyüklüğü çok da önemli değildir. Küçük bir evi doğru eşyalarla ferah, olduğundan daha büyük görünmesini sağlayabilirsiniz.

Eğerki sorun evin büyüklüğü veya küçüklüğü değilse genellikle herkesin şikayetçi olduğu konulardan biri evin diğer odalarını birbirine bağlayan koridordur. Bu geçişi sağlayan alanın hem karanlık güneş almayan ve dar olması genellikle ev sahiplerinde can sıkıntısına neden olabilmektedir. Bu durumda yapmanız gereken şey aslında çok basit! Doğru ev eşyalarıyla koridorunuz daha ferah ve olduğundan daha geniş gösterebilirsiniz. Nasıl mı o halde yazımızı okuymaya devam edin;

evinin koridoru dar olanlar ne yapmalıdır

MODAYI YAKINDAN TAKİP EDİN!

Günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle ev dekorasyonunu ve yeni model eşyaları yakından ve hızlı bir şekilde takip edebiliyoruz. Bu durumda ev dekoru konusunda özenli olmalıyız. Özellikle herkesin sorunu olan dar ve küçük koridor dekorunda sıkıntılar yaşanabilmektedir.

Bu durumda yapmanız gereken dar ve küçük olan koridorları daha aydınlık ve ferah göstermesi için açık tonlara boyayarak işe başlayabilirisiniz. Dar koridorların daha geniş görünmesi için ayna kullanabilirisiniz. Her ne kadar babaanne işi gibi olsa da büyüklerin bir bildiği varmış diyebiliriz. Bu noktada geçmişten bizi ayıracak nokta ise koridorunuza yerleştireceğiniz ayna dekoratif bir şekilde yerleştirmelisiniz. Ufak tefek bu dokunuş bile koridorunuza bambaşka bir hava katacaktır.

dar koridorları olan evler için nasıl bir çöüm vardır

RENK UYUMUNA DİKKAT!

Evinizin dar bir koridoru varsa bu noktada yukarıda da bahsettiğimiz gibi duvarları açık renkli boyaları tercih etmeniz gerektiğini söylemiştik. Aynı şekilde koridorunuzdaki kapının rengi de çok önemlidir. Genellikle beyaz ve kırık beyaz renkleri tercih etmenizi öneriyoruz. Çünkü hem koridorunuz ferah aydınlık ve olduğundan daha büyük görünecektir hemde koridorunuz olduğundan daha uzunmuş gibi görünecektir. Aynı zamanda duvar renklerini açık renklerde farklı tonlarda boyayarak kendi tarzınızı da yansıtabilirsiniz. Ancak Bu renkler açık tonlu renklerin olmasına dikkat etmeniz koşulu ile...

dar koridorlar için nasıl dekore edilebilir

KORİDORLARINIZA İNCE YAPILI MALZEMELER KULLANIN!

Dar koridorlarınızın zaten küçük olduğunu düşünüp bomboş kalmasına izin vermeyin! Bu durumlarda yapmanız gereken şey koridorunuz için tarzınıza uygun ince yapılı eşyalar tercih etmek çok önemlidir. Genellikle ince yapılı kibar eşyalar tercih etmelisiniz.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar