Değişmek için yapılması gerekenler nelerdir? Değişmek için neler yapılmalı?

Yapılan hatalar, yaşam boyunca sürekli olan keşkeleri bir kenara bırakıp yeni bir sayfa açmaya ne dersiniz? İşte Değişiminizi destekleyen motivasyon hikayesi...

Değişmek için yapılması gerekenler nelerdir? Değişmek için neler yapılmalı?

Hayatta hiç bir şey için geç değildir! Unutmayın hayatta hata yapmadan ilerlemek mümkün değildir. Önemli olan yaptığınız hatalar değil çıkardığınız derslerdir. İnsan hatalarıyla büyür ve tecrübeleriyle ölür... En başta söylediğimiz gibi yaşamda hiç bir şey için geç değildir, yeni bir sayfa açmak her zaman mümkün olmakla beraber asıl önemli olan yeni bir sayfa açmaya çalışmaktır. Değişim her insana iyi gelir işte bugün sizler için değişiminizi destekleyecek ve motivasyonunuzu arttıracak size örnek olacak bir yazı okumaya ne dersiniz?

değişim için gerekli olanlar nelerdir

Yazar Leo Babauta Zen Habits'teki yazısında motivasyonu nasıl bulduğunu anlatıyor...

bundan tam 8 yıl önce ilk maratonumu koştum ve blog yazmaya başladım. Bunları yapabilmek için düzinelerce alışkanlığımı değiştrimem gerekti: Kilo vermek, borçlarımı kapatmak, sigarayı bırakmak... Ve bundan 7 yıl önce işimden ayrıldım. Bugün sizlere değişimi  gerçekleştirebilmemi saplayan bazı yöntemlerden bahsetmek istiyorum. Değişime başlayabilmenizi sağlayacak motivasyonu bulmanız için size ilham verecek mi bakalım.

Meşgul, yorugun, zamanı az olabilirsiniz. Hepimiz öyleyiz. Tüm gün kendime, koşmaya veya blog yazılarıma vakit ayıramayacağımı düşünüyorsam sabah 05.00'da kalkıyorum. Bunu yapmayı önceliğim haline getiriyorum ve motive oluyorum. Sizde bunu gerçekleştirebilirsiniz. O halde motivasyon bulmak ve korkuların üstesinden gelebilmek için neler yapabileceğimize bir bakalım.Değişimi gerçekleştirmek için yapmamız gerekenler...

1) Bir amaç bulun

Kendinize çoktan bir amaç edinmiş olabilirsiniz ama bunu tekrar gözden geçirmek ve her zaman düşüncelerinizin arasında öne çıkmak iyi olacaktır. Henüz bir amaç bulamadıysanız, buradan başlayın: Hayatınızın sonuna gelip, geriye baktığınızda ne görmek istersiniz? Ne hayatınızı daha kayda değer hissetmenizi sağlar? Eğerki bu sorulara cevap veremiyorsanız biraz buna vakit ayırın. Bİr yürüyüşe çıkın ve düşünün.

2) İstediğinizi kucaklayın

Bu yazıyı okuyorsunuz çünkü hayatınızda yeni ve pozitif bir şey olmasını istiyorsunuz. Bu isteği kucaklayın. Böyle bir isteğe sahip olmanız güzel bir şey değil mi? Bunu atacağınız ilk pozitif adım olarak düşünün ve bu adımı çoktan attınız. Şimdi bunu harekete geçirmek için kullanabilirsiniz.

3) Gerekli alanı yaratın

Eğer değişim ve yeni şeyler için gerekli boş alanı yaratamazsanız, değişime ev sahipliği yapamazsınız. Değişmeye ne zaman başlayacaksınız? Bu sabah mı? Akşam mı? Öğle arasında mı? Değişimin kendiliğinden olmasını beklemeyin, gerçekleştirin. Eğer zamanınız yoksa her gün ne kadar fazla süreyi, sosyal medyaya yani çok da önemli olmayan küçük işleri bitirmekle meşgul olduğunuzu düşünün. Bunları biraz azaltın ve kendiniz için öncelikli olanlara vakit ayırın.

Yorumlar