Demir tatlısı malzemeleri ve tarifi

Demir tatlısı nasıl yapılır? Demir tatlısı için malzemeler nelerdir? Bu farklı tat hem misafirlerinizin dikkatini çekecek hem de tadına doyum olmayacak.

Demir tatlısı malzemeleri ve tarifi

Bugün siz değerli elmaelma.com okuyucularımız için farklı mı farklı bir o kadar da leziz olan demir tatlısını yapmaya karar verdik. Bu tatlının adını belki de hiç duymadınız. İşte sizlere hem leziz hem de farklı bir tat...

MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt (280 g)
1 su bardağı un (150 g)
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 tane yumurta
Şerbeti için;3 su bardağı şeker (670 g)
2 su bardağı su (500 ml)
Yarım limonun suyu
Kızartmak için; Sıvı yağ

YAPILIŞI

İlk önce şerbeti hazırlayıp ılınmaya bırakalım. Tencereye koyduğumuz yağı ısıtalım. Demir kalıplarını yağın içine koyalım ve onları da ısıtalım. Tatlı malzemelerini mikser ile karıştıralım ve küçük bir borcama dökelim. Kızan yağdan demir kalıplarını çıkaralım ve hamura, demirin üzerine geçmeyecek şekilde batıralım. Yağın içine 3-4 saniye tutalım ve hafif sallayalım ki demirden hamur ayrılsın, eğer ayırması zor olursa bir çöp şiş yardımı ile yapabilirsiniz. Yağın sıcaklığına göre 10-15 saniye içerisinde kızartalım. Soğuması için peçete üzerine alalım. Hamurunuz bitene kadar bu işlemi tekrar edelim. Demiri soğutmamaya dikkat etmeniz lazım, çok soğuk olursa hamur demire yapışmaz. Demirin çok sıcak olmamasına da dikkat etmeniz lazım . İlk başlarda dengeyi bulmak biraz zor olacak, ama dengeyi bulduğunuzda çok eğlenceli bir şey olduğunu göreceksiniz. Soğuk tatlıları ılık şerbete 15 saniye kadar batırıp çıkarıyoruz. Büyük bir borcamı dolduracak kadar tatlı çıkıyor. Yarısını şerbetli yarısını pudra şekerli deneyebilirsiniz.

Yorumlar