Deniz tuzu nedir faydaları nelerdir bu mucizevi besine sofralarınızda yer açın!

Deniz tuzu nedir? Deniz tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzunun sağlığa olan faydalarını duyunca sofralarınızın vazgeçilmeziniz olacak!

Deniz tuzu nedir faydaları nelerdir  bu mucizevi besine sofralarınızda yer açın!

Deniz tuzu nedir faydaları nelerdir? Sofralarınızda her daim bulunan tuz ile deniz tuzu arasındaki farkın ne olduğunu biliyor musunuz?  Eskiden deniz tuzunun insan tüketimine uygun olmadığı düşünülüyordu. Fakat belli bir zaman sonra deniz tuzu kullanmanın insan sağlığına hiçbir zararı olmadığı ortaya çıktı. Hatta şaşırtıcı bir şekilde deniz tuzunun insan sağlığına olan pek çok faydası olduğu ortaya çıktı. Peki deniz tuzunun faydaları nelerdir? İşte deniz tuzunun insan sağlığına olan 8 faydası! 

DENİZ TUZU DOĞAL VE İŞLENMEMİŞ BİR YAPIYA SAHİPTİR

Hepinizin de bildiği gibi tuz elde etmek için pek çok doğal olmayan işlem uygulanıyor. Burada yapmanız gereken tek şey tuzu güneşte kurutmaktır. Deniz tuzu, sofra tuzuna göre, doğal ve işlenmemiş olduğu için alıştığınız kadar beyaz değildir. Çünkü normal sofra tuzlarında olduğu gibi renk ağartma maddesi kullanıldığı bir işlem görmemiştir. Deniz tuzu, sofra tuzu ile kıyaslandığında, sofra tuzuna oranla daha nemli bir yapısı vardır. Ve daha keskin ve güçlü bir tadı vardır. Bu yüzden de yemeklerinize deniz tuzu kullanırken alışık olduğunuz miktardan daha az atmanız yeterli olacaktır. 

 ASTIM KRİZLERİNİ AZALTIYOR 

Deniz tuzu iltihap oluşmasını engelleyen bir besindir. Bu özelliği ile astıma da iyi gelmektedir.Çok güçlü bir etkisi vardır. Hatta doktorlar astım hastalarının krizi esnasında dillerine biraz deniz tuzu koymayı bile deneyebileceğini söyler. Eğer böyle bir probleminiz varsa, ek bir tedavi yöntemi kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın ve astım spreyi kullanmayı tamamen kesmeyin.

 KAN DOLAŞIMINI HIZLANDIRIYOR 

Deniz tuzu, vücudun kan akışını kolaylaştırır. Vücut, işlevleri yerine getirebilmek için oksijene ihtiyaç duymaktadır. Gerekli oksijen de kan aracılığıyla tüm bedene aktarılır. Eğer ki oksijen vücudun her tarafına eşit miktarda dağılmazsa bir süre sonra vücut çalışmaktan yorulur ve işlevlerini yerine getiremez hale gelir. Bu işlevleri yerine getirecek madde ise deniz tuzudur.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR 

Deniz tuzunun içerisinde yer alan mineraller vücut sağlığı açısından önem taşımaktadır. İçerisindeki mineraller vücudun koruma mekanizmasını güçlendirmektedir. Havaların soğumasıyla birlikte, bağışıklık sistemimizde etkilenmekte ve kısa süre içerisinde bu durum hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Bu nedenle kış aylarına girerken  sofra tuzu yerine deniz tuzunu tercih etmek iyi bir fikir olacaktır. 

DEPRESYONA ÇARE OLUYOR

Beynin stresle mücadele etmek için salgıladığı iki hormon bulunmaktadır. Bunlardan biri serotonin diğeri ise melatonindir. Eğer psikolojik olarak depresif bir dönemden geçiyorsanız, beyniniz bu hormonları salgılamıyor demektir. Bu hormonların salgılanmasına yardımcı olacak besinler tüketmeniz stresle mücadele etmenizi sağlayacaktır. Deniz tuzu da mutluluk veren hormonlarınızın salgılanmasına yardımcı olacaktır.

KEMİK ERİMESİNİ ÖNLÜYOR 

Kemikler iskelet sisteminizin aldığınız tuzun dörtte birini depolamaktadır. Yani eğer kemiklerinizle ilgili bir probleminiz varsa, fazladan tuz tüketmek büyük ölçüde yarar sağlamaktadır. Deniz tuzunda bulunna mineraller kemikleri onarmak için birebirdir. 

KRAMP OLUŞMALARINI ÖNÜYOR 

Daha önce tenis oyuncularının maçlar sırasında muz yediğini fark etmiş miydiniz? Bunun sebebi, muzun içerdiği yüksek miktardaki potasyumun kaslar için çok faydalı olmasıdır.Deniz tuzunun faydalarından biri de budur. Deniz tuzu, başka besinlerle kıyaslandığında kaslarınız için faydalı olan potasyum yönünden daha zengindir.

ŞEKER SEVİYESİNİ DENGELİYOR 

Diyabetli insanlar için deniz tuzu oldukça faydalı bir besindir. Çünkü kan şekerini düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Eğer sizin de kan şekeriniz ile ilgili bir sıkıntınız varsa deniz tuzu kullanmanızı öneriyoruz. Deniz tuzunu en yakın zamanda kullanmaya başlayın. Böylece faydalarını çok çabuk bir şekilde göreceksiniz. 

 

 

 

 

 

Yorumlar