Depresyondan elektrikle kurtulun!

Çağın en büyük sorunlarından biri depresyon... Fakat bu problem artık uyurken bile çözülebilecek. İşlem, alın kısmına yapıştırılan bir bantla verilen elektrik akımı ile gerçekleştiriliyor.

Depresyondan elektrikle kurtulun!

Geliştirilen cihazın bantlı kısmı hastanın alnına yapıştırılıyor ve buradan hafif bir elektrik akımı sinirlere gönderiliyor. Bu sinirler alnın hemen altında, kafanın ön kısmında ve beyindeki kontrol merkezi olduğu sanılan bir bölgede. Doktorlar bu sinirleri beyindeki USB alanı (elektronik veri depolama cihazı) olduğunu söylüyor. Elektrodlar içeren cihaz, bel bölgesine yerleştirilebilecek cep telefonu büyüklüğünde iki jeneratöre bağlanıyor.

Los Angeles'daki California Üniversitesi'nde yapılan denemelerde majör depresyon geçiren küçük bir grupta cihaz kullanıldı ve kullanımdan sonra hastaların semptomlarında yüzde 50 oranında azalma kaydedildi.

hurriyet.com'un haberine göre; dört aydan daha fazla süre boyunca majör depresyon geçiren ve en azından bir ilaca cevap vermeyen hastalar, cihazı iki hafta kullandıktan sonra kendilerini daha iyi hissettiklerini belirtti.

Hastalar aynı zamanda cihazın uykuyu bölmediğini ve kendilerini rahatsız etmediğini söyledi.

Yorumlar