ELMAELMA iftar menüsü!

Kremalı Sebze Çorbası

Malzemeler

Yarım paket sucuk, 2-3 dilim pastırma, 25 g. tereyağı, 1 adet soğan, 3 adet pırasa, 3 adet patates, 1,5 lt sıcak su, 200 ml çiğ krema, tuz

Tarifi

Sucukları küp küp doğrayın ve derin bir tencerede tereyağını ekleyerek karıştırın. Daha sonra tereyağına soğanı ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pırasaları ve patatesleri soğanlara ekleyin. Orta ısıda arada karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Bir buçuk litre suyu tencereye ilave edin. Kaynadıktan sonra tuz ekleyin.

Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika  pişirin. Çorba piştikten sonra demlenmeye bırakın ve bir-iki dakika bekledikten sonra blendırından geçirin. Pastırma dilimleri ile servis yapabilirsiniz.
6 1

Üç Renkli Börek

Malzemeler

4 yufka, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış, 250 gram pastırma, yarım kilo ıspanağın yaprakları (suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış.), üstüne sürmek için yumurta sarısı

Tarifi

Birinci yufkayı masaya serip yağlayın. İkinci yufkayı üzerine serip yağlayın. Havucu ikinci yufkanın üzerine yayın. Üçüncü yufkayı havuçların üzerine serip yağlayın.

Ispanağın yapraklarını bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine yayın. Dördüncü yufkayı serip yağlayın. Pastırmaları bütün olarak dördüncü yufkanın üzerine dizin. Yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın (içi kenarlardan taşmasın), daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarıp ikiye bölün. İki ruloyu yağlanmış tepsiye koyun, üzerine yumurta sürüp 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
6 2

Kazan Kebabı

Malzemeler

1 kg kuşbaşı (kuzu tercih edilir), 2 adet domates, 3 adet sivribiber, 1 adet halka halka doğranmış soğan, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay fincanı sıvıyağ, 1 çay kaşığı tuz

Tarifi

Domateslerin kabuğunu soyun ve küp küp kesin. Biberleri bir parmak kalınlığında doğrayın. Bütün malzemeyi karıştırın. Kasapların kullandığı yağlı kağıda koyun. Dört tarafını bohça gibi katlayın. 180 derece ısılı fırında 1,5 saat kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
6 3

Çiek ve Karadut Peltesi

Malzemeler

1 kase çilek, 2 su bardağı su, 1 su bardağı karadut suyu, 1 kahve fincanı toz şeker, 2 çorba kaşığı mısır, nişasta (alabildiği kadar)

Tarifi

Çilekleri temizleyip yıkadıktan sonra mutfak robotunda püre haline gelene dek ezin. Kalan malzemelerle birlikte orta boy bir tencereye dökün ve iyice çırpın.

Ocağa alarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Kaselere paylaştırdıktan sonra buzdolabına koyun ve en az bir saat sonra üzerine küp küp kesilmiş çilek parçacıkları ekleyin.
6 4