Derin nefes alma teknikleri nelerdir vücuda yeterli oksijen gitmiyor!

Derin nefes alma teknikleri nelerdir? Hepimiz nefes alıp veriyoruz ancak doğru sandığımız yanlış nefes alıp verişlerimiz vücuda oksijen gitmesini engelliyor.

Derin nefes alma teknikleri nelerdir vücuda yeterli oksijen gitmiyor!

Yaşamın devamı için vücudun ihtiyacı olan nefesi hepimiz alıp veriyoruz. Ancak nefes almak, su içmek ve yemek yemek kadar önemli! ''Zatefn her dakika nefes alıp veriyoruz nefes egzersizi de neymiş'' diyebilirisiniz. Ancak çoğu zaman farkında olmadan nefesimizi tutuyoruz. Bilinçli ve derin nefes almak hem vücudunuzun oksijen akışını düzenler hem de kontrollü nefes alıp vermeyi öğrenebilirsiniz. Elmaelma.com okurları için kontrollü ve doğru nefes almayı öğrenmek için derin nefes alma tekniklerini bir araya getirdik!

DİYAFRAMDAN NEFES ALIN!

İlk olarak oturmak için sakin bir yere geçin. Daha sonra solunumunuza odaklanın ve nefes alış verişleriniz konrol edin! Doğru nefes için ilk olarak elinizin bir tanesini karnınızın biraz aşağısına koyun. Daha sonra diğer elinizi göğsünüzün ortasına koyun. Nefes alıp verirken genellikle hepimiz göğüs kafesimizi şişirip rahatladığımızı zannediyoruz ki bu uygulamayı yaparken muhtemelen siz de aynı şeyi yapacaksınız ancak doğru nefes alıp verme diyaframdan olmalıdır. 

Diyafram nefesi burundan nefes alıp karnınızın şişmesine izin verin. Karnınızın alt kısmının temiz hava ile dolmasına izin vermeniz gerekmektedir. Böylelikle nefes alırken göğsünüze koyduğunuz eliniz değil karnınıza koyduğunuz elin inip kalkmasına izin verin. 

3 KEZ NEFESİNİZİ TUTUN!

Yavaşta burnunuzdan aldığınız nefesi ağzınızdan verin. Nefes vermeniz aldığınız nefesten daha yavaş çıkmalıdır. Böylelikle fazla karbondioksiz salınarak sizin rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

Gün içerisinde nefes alış verişlerinizi kontrol etmek için bu yöntemi alışkanlık haline getirerek normal nefes alış verişlerinizi de kontrol altına alabilirsiniz..

Yorumlar