Detoks nedir 15 günde fazla kilolarınızdan kurtulacaksınız

Ramazan'da kilolarınız aldı başını gitti mi? Sizlere mükemmel bir detoks ile 15 gün içinde zayıflayabileceğinizi söylesek. İşte ayrıntılar...

Detoks nedir 15 günde fazla kilolarınızdan kurtulacaksınız

Ramazan Bayramı'na az bir süre kala nasıl kilo vereceğinizi kara kara düşünüyorsanız bu yazı ta size göre. Sakız çiğnemenin yasak olduğu bu detoks ile 15 günde zayıflayacaksınız. 

SAKIZ ÇİĞNEMEK YASAK

Detoks süreci boyunca sakız çiğnemek yasak. Bu yasağın amacı, vücudun onun sakız olduğunu bilmemesi sonucunda; ekmek, et geliyor diye detoksu durdurmasını ve sindirimi başlatmasını engellemek olarak açıklanıyor.

GÜNDE EN AZ 2,5 LİTRE SU İÇİLECEK

Program süresince yemeklerin saatinde tüketmesi ve yemeklere dışarıdan yağ, tuz, limon, tatlandırıcı, şeker, maydanoz, dereotu, ilaç gibi taze sebzeler ve baharatlar eklenmemesi istenirken; sakızla birlikte, soda da dâhil hiçbir asitli içeceğin de tüketilmemesi gerekiyor. Çay, filtre kahve, Americano, Türk kahvesi serbestken; granül kahve yasaklı içecekler arasında yer alıyor. Her gün mutlaka 1 saat yürüyüş yapılması gerekiyor. Suyun detoks ve diyette en önemli öğe olduğunun altı sık sık çizilirken, programda günde en az 2,5 lt. su tüketilmesi de gerekli olarak sıralanıyor.

Yorumlar