Detoks suyu tarifleri nelerdir hem pratik hem lezzetli!

Detoks suyu tarifleri nelerdir? Kilo vermenize yardımcı olacak birbirinden lezzetli ve sağlıklı detoks tariflerini mutlaka denemelisiniz!

Detoks suyu tarifleri nelerdir hem pratik hem lezzetli!

Birbirinden sağlıklı ve lezzetli detoks tarifleriyle vücudunuzu toksinlerden arındıracak, vücudunuzdaki artıklardan kurtulacaksınız. Bugün size önereceğimiz bu detoks tarifleri aynı zamanda kilo vermenize de yardımcı olacak. Peki detoks suyu tarifleri nelerdir? İşte malzeme listesi ve hazırlanışı ile  birbirinden lezzetli ve sağlıklı detoks tarifleri! 

HİNDİSTAN CEVİZİ VE MİSKET LİMONLU DETOKS 

Enfes bir tada sahip olan bu detoksla vücudunuzu temizleyebilecek, vücudunuzdaki artıklardan kurtulabileceksiniz. Bu detoks tarifiyle vücudunuzun ihtiyaç duyduğu suyu da giderebileceksiniz. Sindirim sisteminizi harekete geçirecek bu tarif midenizi de rahatlatma özelliğine sahiptir. 

MALZEMELER: 

2 litre su
1/2 Hindistan cevizi, 1/2 misket limonu, 10 tane nane yaprağı

HAZIRLANIŞI: 

Hindistan cevizini soyun, küçük parçalar halinde su ile birlikte kavanoza koyun.
Ardından dilimlenmiş limonu ve yıkanmış nane yapraklarını ekleyin.
Birkaç saat boyunca dinlenmeye bırakın ve afiyetle için. Hem lezzetli hem de pratik olan bu tarifle vücudunuzdaki atıklardan kurtulacaksınız. 

 ALEO VERA SUYU İLE ARININ 

Aleovera herkesin de bildiği gibi antioksidan özelliği sayesinde toksinlere karşı savaşan enfes bir bitkidir. Aleoveradan yapılmış detoks suyuyla vücudunuzda biriken toksinlerden kısa süre içerisinde kurtulacaksınız 

MALZEMELER: 

3 yemek kaşığı aleo vera jeli (45 gr),1/2 litre su,2 yemek kaşığı misket limonu suyu (20 ml)

HAZIRLANIŞI: 

Aleo vera yapraklarındaki jeli çıkarın ve bir kavanozda su ve misket limonu suyu ile karıştırın.Bir gece dinlenmeye bırakın ve ertesi gün için. Günde 2 ya da 3 bardak içebilirsiniz.Vücudu toksinlerden arındıran lezetli bir içecek olan bu içeceği mutlaka denemelisiniz. 

 LİMON VE ZENCEFİL DETOKS SUYU 

Zencefil birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bir besindir. Yemeklere de konulan bu besin oldukça faydalıdır. İltihap sökücü ve ağrı kesici bir özelliği bulunan bu besin aynı zamanda kilo vermeyede yardımcı olmaktadır. 

MALZEMELER: 


1 1/2 bardak su (300 ml), 1/2 misket limonu suyu, 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil (10 gr)

HAZIRLANIŞI: 

Suyu kaynatın. Tamamen kaynadığında misket limonu suyunu ve rendelenmiş zencefili ekleyin.Ocaktan alın ve birkaç saat beklettikten sonra afiyetle için.Kahvaltıdan önce ve öğleden önce birer bardak için.En beğendiğiniz tarifi seçin ve vücudunuzun su ihtiyacını karşılamak ve daha enerjik olmak için düzenli olarak tüketmeye çalışın.

ARINDIRICI LİMON VE HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU 

Antioksidan özelliği sayesinde kilo vermenize yardımcı olacak bir diğer içecek ise limon ve hindistan cevizi suyu ile yapılmış detoks suyudur. Burada dikkat etmniz gereken bu detoks sularını düzenli olarak tüketmektir. Kanınızdaki toksinlerin arınmasına katkıda bulunup boşaltım sağlamaktadır.

MALZEMELER:

1 greyfurt,1 limon,1/2 misket limonu,1/2 Hindistan cevizi,2 litre su,Tat vermesi için nane yaprağı

HAZIRLANIŞI: 

Limonları özenle yıkayın, dilimleyin ve 2 litre su ile beraber bir kavanoza koyun.
Hindistan cevizini soyun, küçük parçalar halinde kavanoza ekleyin.
Birkaç tane nane yaprağı ekleyin ve bütün malzemeler içindeyken en az iki saat dinlenmeye bırakın. Ardından gün boyunca iki ya da 3 bardak için.

ÇİLEK VE KİVİLİ DETOKS SUYU 

Bir başka antioksidan özelliğine sahip olan içecek çilek ve kiviyle yapılan detoks suyudur. Sindirimi canlandırır ve güçlendirir. 

MALZEMELER: 

2 litre su, 1 bardak/ 200 gr çilek, 3 kivi

HAZIRLANIŞI: 

Kiviyi soyun, ince dilimler halinde kesin ardından su ve çileklerle beraber kavanoza koyun.İçmeden önce birkaç saat buz dolabında bekletinGün boyunca tadını çıkarın.

 

 

 

Yorumlar