Detoks tarifleri vücuda enerji veren kasları güçlendiren içecekler!

Detoks tarifleri neler? Sadece kilo vermek için değil aynı zamanda vücuda enerji veren ve kas gücünüzü arttırmaya da yarıyor!

Detoks tarifleri vücuda  enerji veren kasları güçlendiren içecekler!

Son zamanların yiyecek ve içeceklerin son modası olan ve etrafımızdan sıklıkla duyduğumuz detoks tarifleri herkesin dilinde! Ancak bir ortamda detoks kelimesi geçiyorsa aklımıza hemen kilo vermek geliyor. Ancak detoks sadece kilo vermek için değil bir çok amaçlı yapılabilir. Kas kütlesini arttırmak için, gün içerisinde bitmiş tükenmiş enerjinizi arttırmak için ve daha bir çok şey için detoks yapabilirsiniz! İşte biribirinden farklı amaçlara hizmet eden detoks tarifleri...

GÜN İÇİNDE ENERJİYE İHTİYACINIZ VARSA...

Güne güzel başlamak ve devamında da enerji depolamak istiyorsanız, gözünüzü açar açmaz bunu içmenizde fayda var. Vücuda kazandırdığı enerjinin yanı sıra hastalıklardan da koruması cabası.

Malzemeler: Havuç, greyfurt, zerdeçal veya zencefile bir danışın deriz. İsterseniz ek olarak portakal da ekleyebilirsiniz.

FAZLA KİLOLARDAN KURTARAN DETOKS!

Kırmızı biberin şanını duymuşsunuzdur. Hatta o kadar çok yayıldı ki hemen hapları çıktı ki kesinlikle önermiyoruz. Kırmızı biberin bu gücünü kullanıyoruz şimdi, havucun da şekerini. Ananasın yağ yakma özelliğini ve elmanın mis gibi tadını.

Malzemeler: Kırmızı biber(salça yapımında kullanılan biberler, dolmalık olanlar değil), ananas, havuç ve elmadan yardım alabilirsiniz. Havuç şekerli bir sebze farkındayız ama yapay şekerler kadar değil. 

 

AĞRILARINIZDAN KURTULMAK İÇİN...

Gün içerisinde birçok sebepten mide, karın ya da baş ağrıları yaşarız. Meyve ve sebzelerin içindeki vitaminler bunun için var. Kullanmayı bilelim yeter ki 

Malzemeler: Kırmızı üzüm, havuç, beyaz lahanayı kullanabilirsiniz. Tadı zaten çok güzel ve tatlı olacağı için ekstra bir şey koymanıza da gerek yok.

CİLDİNİZDEKİ KUSURLARDAN KURTULUN!

Detoks programlarını oluşturan içeceklerin tabii ki güzelliğe de etkili olanı var. Cildi, yağlı görüntüsünden arındırarak siyah nokta ve sivilcelerle içten savaşır.

Malzemeler: Salatalık, armut ve kakuleden yardım alabilirsiniz. Hepsi bu kadar basit! 


KAS KÜTLENİZİ ARTTIRMAK İÇİN...

Spor yapalım ya da yapmayalım vücudun en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden birisi de proteindir. Ama özellikle de spor yapıyor ya da fiziksel aktivitelerle haşır neşirseniz bu detoksa kulak vermenizde fayda var.

Malzemeler: Ispanak, maydanoz, badem, salatalık ve kırmızı elmayı bir araya getirebilirsiniz.

Yorumlar