Deve kuşu yumurtası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir leziz mi leziz!

Deve kuşu yumurtası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? Sunumu ve tadı ile sevdiklerinizi şaşırtacak bir lezzet olan deve kuşu yumurtasını yapmaya ne dersiniz?

Deve kuşu yumurtası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir leziz mi leziz!

Bugün siz elmaelma.com okuyucularımız için harika bir tatlı tarifi hazırladık. Bu tatlı tarifi sunumuyla şaşırtıyor, lezzetiyle parmakları yedirtiyor. İçi portakal ve mandalina ile tatlandırılmış, dışı muhallebili olan bu tatlıyı hala yapmadıysanız mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Peki deve kuşu yumurtası tarifi nasıl yapılır? İşte malzeme listesi ve yapılışı ile deve kuşu yumurtası tarifi! 

MALZEMELER: 

Beyaz Muhallebi İçin:

1 çay bardağıtoz şeker

1 çay bardağınişasta

6 çay bardağıtam yağlı süt

1 paketvanilin

İç Kısmı İçin:

1 çay bardağıtoz şeker

1 çay bardağınişasta

4 çay bardağıportakal suyu

2 çay bardağımandalinanın suyu

Üzeri İçin:

1 su bardağıhindistan cevizi

HAZIRLANIŞI: 

Toz şeker, süt, nişasta ve vanilini bir sos tenceresinde çırpma teli yardımıyla iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 5 dakika kadar bu şekilde pişirin. Muhallebiyi ocaktan alın.Derin bir kaseyi su ile ıslatın ve muhallebiyi içerisine dökün. Bu sırada ocakta portakal ve mandalinalı jöleyi hazırlayalım. Portakal suyu, mandalinanın suyu, nişasta ve toz şekeri koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Pişen jöleyi, muhallebinin olduğu kaba tam ortasından dökün. Oda sıcaklığında soğuyan muhallebinin üzerini streç film ile kapatın ve 1 gece buzdolabında bekletin. Muhallebiyi kaseden bir sunum tabağına alın ve Hindistan cevizi ile üzerini kaplayıp dilimleyerek servis edin.

Yorumlar