Diş kaplama işlemi nedir neden yapılır kimlere yapılır?

Vücudumuzda en çok dikkat çeken ve göze çarpan yerlerden biri dişlerdir. Bu yüzden günlük diş bakımı yaparken olabildiğince özen gösterilerek yapılmalıdır.

Diş kaplama işlemi nedir neden yapılır kimlere yapılır?

Günlük dikkat etmeniz gereken bakımlardan bir taneside ağız içi diş bakıdır. Vücutta en çok dikkat çeken yerlerden bir tanesidir. Günlük ağız içi bakımınızı olabildiğince dikkat etmeli ve aksatmamanız gerekmektedir. Aksi taktirde zamanlar bakımsızlıktan dişlerinizde çeşitli sorunlar meydana gelebilmektedir. Dişlerinizde başlayan çürüme ile beraber diş kaybına neden olabilir.Bu gibi durumlarda diş sağlığınız için uygulanabilen bazı tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemler arasından sıklıkla tercih edilen diş kaplaması dişlerin durumuna göre uygulanmaktadır. 

DİŞ KAPALAMA İŞLEVİ NEDİR, NEDEN YAPILIR?

Diş bakımının geciktirilmesi sonucu ile beraber çürüyen dişlerin geri dönüşümü olmayacağı zamanlarda dişleri eski sağlığına kazandırmak için yapılan bir tedavi yöntemidir. Hastaya kanal tedavisi uygulandıktan sonra bu işlem gerçekleştirilir. Bu yöntemle kişinin çürümüş olan dişlerinin yeniden şekillendirilmesi sonucunda yapılmasıdır. Genellikle bu tarz işlemlerde sıklıkla sorulan sorulardan biri de dişe kaplama yapılması herhangi bir yaş sınırının olup olmayacağıdır. Diş kapalama işleminde herhangi bir yaş sınırı yoktur.

DİŞ KAPLAMA İŞLEMİNİN AŞAMALARI NELERDİR?

İşleme başlamadan önce dişin ölçüsü alınır, daha sonra  dişleriniz temizlenir ve olduğundan birazcık ufaltılarak diş yapınıza göre alınan ölçülerde geçici olarak dişlerinize kalıp yapılır. Bir süre sonra kalıplar ile zaman geçirmeniz gerekmektedir. Bu süreçte herhangi bir apse oluşumu olup olmadığı gözlemlenir ve herhangi bir sorun olmadında geçici kalıplarınız çıkartılır ağız yapınızın ölçülerine göre kaplama işlemi tamamlanır.

Yorumlar