Diş macunu kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir

Diş macunu kullanırken bazı özelliklere dikkat edilmesi gerekmektedir. Basit ve zararsız gibi görünse de dikkatsiz kullanımlar başınıza dert olabilir!

Diş macunu kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir

Diş macunu kullanırken nelere dikkat edilmelidir? Sıcak ve etkileyici gülüşlere sahip olmayı herkes ister! Bembeyaz gülüşe sahip olabilmek için çeşitli beyazlatıcı yöntemler deneyip farklı farklı beyazlatmaya yardımcı olan macunlar deniyoruz. Peki kullandığımız bu yöntemler ne kadar doğru hiç düşündünüz mü? Bunun için dişlerin renginin sararması hakkında Dr. Öğr. Üyesi Cenker Zeki Koyuncuoğlu "Dış kaynaklı sebeplerin başında sigara geliyor. Ayrıca çay, kahve, kola gibi içecekler de dişlerdeki beyaz rengin bozulmasına yol açabiliyor" dedi. İşte diş beyazlatma hakkında bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken bazı bilgiler...

DİŞ BEYAZLATMA İŞLEMİNİ UZMANA BIRAKIN!

Dişlerin doğuştan ya da hatalı, aşırı antibiyotik kullanımına bağlı lekelenmelerin diş beyazlatma veya dolgu uygulamaları gibi girişimsel işlemlerle tedavi yapılabildiğini belirtirken, tüketilen gıdalardan veya nargile-sigara gibi tütün kullanımına bağlı olarak sonradan renklenen dişlerin temizliğinin ise diş hekimleri tarafından yapılması gerekmektedir. Bu işlemin ardından hastaların evde doğru ve yeterli ağız bakımı uygulamaları ile bu durumu koruması gerekmektedir.

SONSUZ GÜVENDİĞİMİZ BEYAZLATICI MACUNLAR...

Yapılan bir araştırmada piyasadaki beyazlatıcılı bir diş macununun hem renklenmeyi uzaklaştırmada başarısız olduğu hem de suyla yapılan fırçalanmaya göre fazla renklenme oluşturduğu ortaya kondu. Sonuç olarak; bu macunlar bir süre sonra dişte aşınmalara veya çizilmelere neden olabilir. Bu da dişin daha kısa sürede renklenmesine sebep olur.

DİŞLERİN LEKELENMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN...

Dişlerin lekelenmesini ve zarar görmesini önlemek için çay, kahve, vişne suyu, şalgam suyu, portakal gibi renklendirici gıdalar ile asitli içecekler tüketildikten sonra ağızın bol su ile çalkalanması gerektİyor. Bu sayede renklendirici ve aşındırıcı maddelerin ağız ortamından uzaklaşmasını sağlayabiliriz. Dişlerin fırçalanmaması ve diş aralarının temizlenmemesinin diş ve diş eti hastalıklarına yol açtığını belirtirken; diş fırçalamanın ve ara yüz fırçası ve diş ipi kullanımının yerini başka hiçbir uygulamanın tutmayacağını söyledi. Dişlerimiz özellikle gece yatmadan önce olmak üzere günde iki defa fırçalamamız yeterli. Ancak fırçamız yanımızda değilse ve dişlerimizi fırçalayamayacağımız bir ortamdaysak ağzımızı mutlaka bir bardak su ile çalkalamamız veya tüketilen son gıda olarak beyaz peynir yememiz dişlerimizin sağlığı açısından önem arz ediyor.

Yorumlar 1 yorum