Diş pırlantısı nedir, nasıl yapıştırılır, nasıl kullanılır?

Aksesuar denince akla ilk gelen şeyler çanta, küpe, atkı gibi malzemeler gelir. Bugün sizler için gülüşünüze değer kazandıracak bir aksesuardan bahsedeceğiz.

Diş pırlantısı nedir, nasıl yapıştırılır, nasıl kullanılır?

Kadınların kıyafetinin tamamlayıcısı olan aksesuarlar bir kadının güzelliğini veya tarzını ifade eden eşyalardır. Aksesuar denince akla ilk gelen eşyalardan olan atkı, takı, çanta, ojedir. Ancak bugün sizler için gülüşünüzün tamamlayıcısı olan aksesuar diş pırlantasından bahsedeceğiz. Diş pırlantısı ile gülüşünüze değer kazandırabilir aynı zamanda ışıl ışıl bir gülümseme elde edebilirsiniz. Dent Suadiye Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Protez Uzmanı İlker Arslan sizler için diş pırlantısı hakkında bilgilendirdi...

''Diş pırlantası nasıl uygulanır?'' sorusu kuşkusuz pırlantayı yaptıracak olanların aklındaki en önemli sorulardan biri… Pırlantalar, gelişen teknoloji ile birlikte diş yüzeyinde hiç aşındırma yapılmadan özel bir teknikle, istenilen dişin yüzeyine kısa süren bir operasyon ile yerleştirilirler.
 
Pırlanta dişe yapıştırılmadan önce diş yüzeyi öncelikle  diş taşları veya lekelerden arındırılır. Pırlantanın yapıştırılacağı diş,  pamuk yardımı ile tükürük değmeyecek şekilde çevre dokulardan izole edilir ve işlem gerçekleştirilir. Kompozit bonding denilen özel yapıştırıcılar bu aşamada kullanılır. Diş pırlantası çıkarılmak istendiğinde ise çıkarma işleminden sonra dişe yapılacak cila uygulaması sayesinde dişin herhangibir zarar görmemesi sağlanır.

diş pırlantası 


Piyasada kendinizin yapıştırabileceği diş pırlantaları da mevcut, ancak yapıştırıcı malzeme hekiminizin kullandığı ile aynı içerikte değil. Bu durumda taşın düşmesi, dişinizde kalıcı renk değişikliğine sebep olması ve zarar vermesi mümkün. Ayrıca siz yapıştırdığınızda taşan yapıştırıcılar cilasız yüzey oluşturarak, plak birikimini kolaylaştırıp, renklenmeye de sebep olur. Bu yüzden bu işlemi mutlaka diş hekiminize yaptırmanız uygun olacaktır.

Yorumlar