Diş teli kullananlar dişlerini nasıl fırçalamalı oluklu fırça kullanın!

Diş teli kullananlar dişlerini nasıl fırçalamalı? Diş teli kullananlar için ağız içi bakımı yapmanın püf noktalarını bir araya getirdik.

Yamuk dişlerin veya çeşitli nedenlere dayanan dişlerin daha düzgün görünmesi için diş yapısına göre değişen tedavi yöntemlerinden biri de diş telleridir. Ancak dişin yapısına göre ağız içinde kalma süresi değişen diş tellerine olabildiğinde dikkatli davranmak gerekiyor. Elmaelma.com okurları için diş teli kullananlar dişlerini nasıl fırçalar? Diş teli kullananlar ağız için bakımını nasıl yapmalıdır? Gibi sıklıkla sorulan soruların yanıtını Diş Hekimi Zafer Kazak anlattı.

"Diş teli kullananlar için ağız bakımı, kullanmayanlar için yapılması gerekenlerden aslında temel noktalar bakımından farklı değil. Diş teli takanların, diş teli ile diş ve diş eti arasında daha fazla besin artığı birikebilir. Örneğin içten takılan bir teli temizlemek için diş arası fırça kullanmak gerekiyor, iki bu iş için özel olarak hazırlanmış olan oluklu fırça kullanarak temizlik yapmak gerekiyor."

Yorumlar