Doğal cilt temizleme yöntemleri nelerdir karbonatı yüzünüze sürerseniz...

Doğal cilt temizleme yöntemleri nelerdir? Cildinizi derinlemesine temizlemek için yapılabilecek doğal yöntemleri sizler için hazırladık!

Doğal cilt temizleme yöntemleri nelerdir karbonatı yüzünüze sürerseniz...

Cildimiz zaman içerisinde kirlenmekte ve yıpranmaktadır. Cilt bir süre sonra  yaşa ve çevresel koşullara bağlı olarak elastikiyetini kaybeder. Cildinizin kaybettiği elastikiyetini geri kazandırmak için yapmanız gereken tek şey cidinizi derinlemesine temizlemek olacaktır. Bunun için dışarıdan kimyasal ürün almanıza gerek yok. Evde uygulayacağınız doğal cilt temizleme yöntemleri ile cildinizi derinlemesine temizleyebilirsiniz. Peki doğal cilt temizleme yöntemleri nelerdir? İşte cildinizi temizleyebileceğiniz yöntemler! 

KARBONAT ILE CİLT TEMİZLEME 

Karbonatın cildin PH seviyesini dengelediğini biliyor muydunuz?  Ph seviyesini dengeleme özelliği bulunan karbonat akne,sivilce, leke gibi sorunların önüne geçmektedir. Karbonat cildi derinlemesine temizlemektedir. Peeling etkisi yaratarak cildi ölü derilerden kir ve tabakadan arındırmaktadır. Yapmanız gereken tek şey, 1 tatlı kaşığı karbonat ile 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp ve macun kıvamına getirip ardından yüzünüze uygulamak.Ardından ılık suyla yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Bu yöntemi haftada 2 ya da 3 kere denemeniz yeterli olacaktır. 

LİMONLA CİLT TEMİZLEME YÖNTEMİ 

Limonun içerisinde yüksek miktarda asit bulunmaktadır. Bu nedenle limon cildi besleyen besinler arasında yer almaktadır. Cildinizi ölü derilerden arındırır ve bunun yanı sıra sivilce ve siyah noktaların yok edilmesini sağlamaktadır. Yapmanız gereken, yüzünüze ve boyun bölgenize taze sıkılmış limon suyu eşit miktarda gelecek şekilde sürmek 10 dakika kadar bekleyip, ılık suyla yıkamak. Bunun ardından cildinizi nemlendirmeyi asla unutmamamnızı tavsiye ediyoruz. Bir de bazı ciltlerin limona alerjisi oluyor. İçerisindeki asit yüzünden, yüzünüzü tahriş edebilir. Bu nedenle küçük bir bölgede deniyerek yüzünüzün limona alerjisi oluğ olmadığını denemenizde fayda olacaktır. 

BAL İLE CİLT TEMİZLEME 

Cildinizin tüm toksinlerden ve siyah noktalardan arınmasını istiyorsanız bal maskesini mutlaka denemelisiniz. Cildinizin ihtiyacı olan nemi ise hakiki bal ile karşılayabilirsiniz. Antibakteriyel özelliği sayesinde cildi adeta yumuşacık ve esnek bir yapıya dönüştürmeye yardımcı olmaktadır.  Cildinizin her yerine balı direk uygulayın ve kurumasını bekleyin. Ardından ılık su ile durulayabilirsiniz. Bu yöntemi 2 günde bir uygulayabilirsiniz.

 

Yorumlar