Doğal görünümlü makyaj nasıl yapılır kışın doğal görünmek için...

Doğal görünümlü makyaj yapmanın inceliklerini sizin için paylaştık. Son zamanları popüler yok gibi makyajına doğallık kazandırdık!

Doğal görünümlü makyaj nasıl yapılır kışın doğal görünmek için...

Son dönemlerin popüler makyajı olan yok gibi makyaj görünümüne elmaelma.cok okurları için bir derleme yaptık. Mevsimlrin değişmesiyle kullanılam makyajların işlevleri de değişmektedir. Yazın terleme riski göz önünde bulundurularak yapılan makyaj, kışın soğuklara ve cilt kuruluğunu göz önünde bulundurularak yapılan makyaj aynı değildir! Yazın ışıldayan ve doğal görünen makyajı kışında devam ettirmek isteyenler için makyajseverler için hazırladık! İşte kışın doğal makyaj yapmanın o incelikleri...

AÇIK TONLARDAN VAZGEÇMEYİN!

Doğal görünüm denince akla ten rengi nude tonlar gelir. Bu yüzden bu doğallığı cildinize yansıtmak için açık tonlarda renklere yönelmeyi unutmayın! Ten renginize uygun olacak kapatıcılar, rujlar ve farklar kullanarak doğallığı yakalayabilirsiniz! Özellikle su bazlı kapatıcıları göz önünde bulundurmayı unutmayın.

PARLAK IŞILDAYAN GÖZLER!

Yüzde makyajın kendini gösterdiği noktalardan biride gözlerdir. Etkileyici bakışlar makyajınızın odak noktası olacaktır. Özellikle doğal ve etkileyici bakışlara sahip olmak ve o doğallığı gözlerde de yakalayabilmek için far seçimlerinizde simli olmayan ancak çok yağlı gibi de durmayan parlak farlara yönelebilirsiniz. Göz kapağınız için tercih edeceğiniz far tonları göz kapağınızdan yarım ton açık renkte olacak şekilde uymasına dikkat edin. Böylelikle göz kapaklarınıza uygulayacağınız farlar hem doğal hemde koyu renkli durmayacaktır. Kirpikleriniz için kışın herhangi bir yağmura ve kara karşı suya dayanıklı rimel kullanmaya özen göstermelisiniz böylelikle hem rimeliniz göz ve göz çevrenize bulaşmamış olacaktır.  

BOL NEMLENDİREN RUJLAR VE LİP BALMALAR

Kışın kuruyan dudaklara karşı önlem almak için bu mevsimlerde tercih edeceğiniz rujlar hem nemlendirici özelliğe hemde kalıcı olmalıdır. Dudaklarınız için açık tonlarda renkeleri tercih ederek dudaklarınızın doğal görünmesini sağlayabilirsiniz.

ALLIK SEÇİMLERİ VE UYGULAMASI NASIL OLMALI

Malum artık yaz mevsimini geçtik ve soğuk havalarda kalın kalın giysilerle baş etmeye çalışıyoruz. Kışın makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli kısımlardan biride allık rengi ve uygulama tarzıdır. Güneşten yanmış efekti ne yazık kı kış mevsimi için artık geçerli değil! Bu yüzden bu mevsimlerde allık uygularken yanaklarınıza hafif kızarıklık kazandırmak için elmacık kemiklerinizin üstüne uygulayabilirsiniz.  Açık tenliyseniz açık pembe tonlarını, koyu ten rengine sahipseniz şeftali rengi tonlarını kullanmalısınız.

Yorumlar