Doğal makyaj nasıl yapılır? Yok gibi gözüken makyajın sırrı nedir?

Son zamanların en popüler makyaj trendlerinden biri olan doğal görünümlü makyajın en pratik halini sizler için derledik!

Doğal makyaj nasıl yapılır? Yok gibi gözüken makyajın sırrı nedir?

Biz kadınlar en trend makyaj uygulamalarını takip etmeye bayılırız, malumunuz trendler sürekli değişiyor. Bazen abartılı makyajlar moda olurken bazen sade makyaj yapılıyor. En klas duran makyaj çeşitlerinden biri olan, yok gibi gözüken makyaj nasıl yapılır merak ediyor musunuz? İşte en pratik haliyle nasıl yapılır sizler için derledik...

Doğal makyaj için yapmanız gerekenler oldukça basittir: Makyaj yaparken açık tonları kullanmanız, her zaman doğallıktan yana olduğunuzu çevrenizdekilere yansıtacaktır.  Teninizin rengine uygun olarak seçtiğiniz pastel tonlar ile doğal ve çekici durmanız oldukça mümkün. Su bazlı kapatıcılık özelliği bulunan ve fazla yoğun olmayan kapatıcılar kullanmanız doğru olacaktır. BB kremleri kullanmanız fondöten kullanmanızdan daha faydalıdır. Eğer cildinizin bir problemi yok ise BB kremleri kullanmalısınız.

Gözlerinize sıra geldiğinde sadece rimel sürmeniz yeterli olacaktır. Kirpiklerinizin bir ok gibi olması ve bunun yanında kaşlarınızın belirgin olması bakışlarınızın yeterince etkileyici olmasında etkili olabilir. Eğer gözlerinizin daha büyük görünmesini istiyorsanız gözünüzün iç kısmına beyaz ya da nude rengi dediğimiz ten rengine çok yakın olan göz kalemini uygulayabilirsiniz. Allığınız ise çok hafif bir renk olmalıdır. Sadece elmacık kemiklerinizin üzerine, belli belirsiz pembe renk ya da hafif şeftali rengi kullanabilirsiniz. Allığı hafif kullanabilmeniz için ise büyük bir fırça gerekmektedir.

Burada önemli nokta; açık tenliyseniz açık pembe tonlarını, koyu ten rengine sahipseniz de şeftali rengi tonlarını kullanmanızdır. Ardından sıra ruja gelir. Canlı ve doğal bir ruj olması, çekici bir güzelliğe sahip olmanızda etkilidir. Genellikle uçuk pembe ya da uçuk şeftali tonları, seçebileceğiniz doğal tonlar arasındadır. Bu tonlardan birini, allığınızla da uyumlu olarak seçmelisiniz. Simli rujlardan uzak durmalısınız. Dudak matlaştırıcı bazlar kullanmanız, dudaklarınıza süreceğiniz rujların daha uzun soluklu ve doğal durmasına yardımcı olacaktır.

Yorumlar