Doğal yağlarla saç spreyi nasıl yapılır? Saçı hacimlendirmek için ne yapılır?

Kadınlar için günlük bakım rutinleri oldukça önemlidir. Sizde saç bakım rutinlerinizde saç spreylerinizi doğal yağlar ile hazırlamaya ne dersiniz?

Doğal yağlarla saç spreyi nasıl yapılır? Saçı hacimlendirmek için ne yapılır?

Kadınlar için oldukça önemli olan konulardan bir tanesi de bakım rutinleridir. Bakım rutinlerinde oldukça hassas ve kullanılan ürünlerin kaliteli ve işe yarar olması da oldukça önemlidir. Bu rutinler arasında sonucunda sizi hüsrana uğratacak konulardan bir taneside saç bakımıdır. Bu yüzden olabildiğince kendi ürünlerinizi doğal yöntemlerle evde yapmanızı öneriyoruz. Böylelikle hem bakım ürününüzü kendiniz yapmış olcaksınız hemde daha uygun fiyatlı olacaktır. 

Burada önemli olan saç tipinizi tanımanızdır. Saç tipinizin yağlı veya kuru olup olmadığını tanımalısınız. Ancak saç tipinizi tanısanız bile saç ürünlerine harcağınız yüksek bütçeli ürünleri kullanmak hem cebinizi yoracaktır hemde saçlarınızın yıpranmasına neden olacaktır. Bu noktada sizler için iki tane saç bakım rutininizde uygulayabileceğiniz saçlarınızı hacim kazanmasını saplayacak hem de kurumuş yıpranmış saçlarınızı canlandıracak...

BİBERİYE YAĞI VE SAÇA HACİM VEREN TOZ

Bu bakım rutininde yapmanız gereken en önemli şey yatmadan önce saçınıza uygulamalısınız. Böylelikle uyandığınız zaman saçlarınızda ekstra hacim sağlayacaktır. 

Malzemeler: 2 çorba kaşığı mısır nişastası, 3-4 damla biberiye yağı, 2 çorba kaşığı pirinç unu veya patates unu, temiz, boş bir kap.

Hazırlanışı, bir karıştırma kabında, mısır nişastası ve pirinç ununu karıştırın ve ardından 3-4 damla biberiye yağ ekleyin. Karışımı uygun bir kaba aktarıp saklayabilirsiniz. Saçlarınızda fazladan hacme ihtiyaç duyduğunuz zaman saç köklerinize serpmeniz yeterli olacaktır.

BİBERİYE HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI İLE SAÇ SPREYİ

Bu saç spreyi ile sürekli elektriklenen saç şikayetlerinizin azaldığını görebilirsiniz. Aynı zamanda saçınızın ihtiyacı olan nemi salamakla beraber saçlarınızıda beslemektedir. 

Mazlemeler: 2 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı, 3-4 damla biberiye esansı yağı, 2 su bardağı damıtılmış su yeterli olacaktır.

Hazırlanışı, Hindistan yağını eritin daha sonra damıtılmış su ve yağlar ile beraber sprey şişenizin içerisine aktarın. Her kullanımdan önce iyice çalkalamanız gerektiğini unutmamalısınız. Nemli veya kuru saçlar üzerinde sıkmanız yeterli olacaktır.

Yorumlar