Doğum kontrol hapını kimler kullanamaz?

Doğum kontrol haplarını kullanmak her zaman her kadın için sağlıklı olmayabilir. Bu durumda Dikkat etmesi gerekenler bu özellikleri taşıyorsanız uzak durun!

Doğum kontrol hapını kimler kullanamaz?

Cinselliği en üst noktada yaşamak istiyor olabilirsiniz fakat bunun sonucunda istenmeyen gebelik riskini ortadan kaldırmak için korunmanız şart! Korunmanın çeşitli yolları var fakat en yayın olanı 'Doğum kontrol hapı' ile istenmeyen gebelik riskini ortadan kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda cinsellik dışında bir çok sağlık problemleri olan rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılan bu hapın  her ilaçta dikkat edilmesi gereken kuralları olması gibi doğum kontrol hapının da dikkat edilmesi gereken ve doğum kontrol hapını kesinlikle kullanmaması gereken kişiler vardır;

Kimler doğum kontrol hapı kullanamaz

İlk olarak yaşı düşünecek olursak genellikle 35 yaş ve üstünde olup aynı zamanda sigara tüketiyorsanızbu hapı kullanmaları sakıncalı olabilir. Fakat 35 yaş sınırını henüz geçmediyseniz ve sigara kullanıyorsanız doğum kontrol hapını kullanabilirsiniz.

Düzenli olarak hap içme gibi bir alışkanlığı olmayanlar ve unutacak olanlar bu hapı kullanmamalılar. Karaciğerinde herhangi bir sorunu olanlar ve hipertansiyon, hipertansiyon hastaları doğum kontrol hapını kesinlikle kullanamaz. Kal veya vücüdun çeşitli yerlerinde damar tıkanıklığı olanlar veya geçmiş zamanda damar tıkanıklığı geçirenler yine atnı şekilde doğum kontrol hapı kullanamaz. Migreni olanlar, kusma ve bulantıyla karışık şiddetli baş ağrıları olanlar bu haptan uzak  durmalılar.

doğum kontrol hapı

Yorumlar